Zoeken

Nieuwsberichten

Instructeur of Trainer B start met Module 1

Donderdag 7 jan 2016

Ben jij initiator Gymnastiek of hiermee gelijkgesteld (voorturner, Bachelor of Master LO) dan is het misschien tijd om een stapje hoger te zetten en je verder te bekwamen in jouw specifieke domein als Instructeur B of Trainer B. Of het nu gaat over recreatieve gym of wedstrijdsport binnen een bepaalde discipline, wij hebben een opleiding voor jou op maat...

Reeds 5 teams halen selectie voor World Age Group Competition Acro

Woensdag 23 dec 2015

In maart vinden de 'World Age Group Competitions Acro' (WAGC), een international jongerentornooi, plaats in Putian (China). Deze competitie gaat het officiële WK vooraf. Aan de WAGC nemen gymnasten deel uit verschillende acroclubs van Gymfed.

We brengen je op de hoogte van alle wedstrijdinfo via 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 dec 2015

Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Wil je eenvoudig de reglementering kunnen downloaden?
Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Ontdek jouw persoonlijke wedstrijdinfo op 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 dec 2015

Wil je weten voor welke activiteiten je door jouw club bent ingeschreven? Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas)

Tegenslag voor turnster Lisa Verschueren

Vrijdag 18 dec 2015

In de kijker: Communiceren met 7-8 jarige gymnasten

Donderdag 17 dec 2015

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best?

Antwerpen gaststad voor WK Acro 2018!

Dinsdag 8 dec 2015

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de stad Antwerpen zijn er opnieuw in geslaagd een belangrijke internationale gymcompetitie naar België te halen. Na het WK Turnen in 2013 wordt Antwerpen gaststad voor het WK Acrogym 2018. Dit werd deze morgen beslist op de hoofdzetel van de Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) in Lausanne.

Acroymnasten gehuldigd door Minister Muyters

Zaterdag 28 nov 2015

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, heeft vrijdagnamiddag in het Ellips-gebouw in Brussel de Vlaamse sporters gehuldigd die de afgelopen twee maanden een medaille behaalden op een Europees of een Wereldkampioenschap.

Allereerste M-coaches!

Donderdag 19 nov 2015

De allereerste M-coaches hebben hun certificaat behaald. Onder hen ook Lore Marguillier (Sporttechnisch medewerker recrea / DSKO gymnastiek). PROFICIAT!

Wil jij ook M-coach worden?

In de kijker: Communiceren met 6-7 jarige gymnasten

Donderdag 19 nov 2015

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best?

Manon Muller (FIT Challenge 2015) - Foto: Els De Nil

Mooie resultaten van jeugd in Combs-la-Ville

Maandag 16 nov 2015

Het WK Turnen in een notendop!

Dinsdag 3 nov 2015

Van vrijdag 23 oktober tot zondag 1 november was Glasgow (GBR) het toneel voor het grootste gymnastiek-event van het jaar: het Wereldkampioenschap Turnen voor mannen en vrouwen. Niet alleen de wereldtitels werden hier verdeeld, maar ook de eerste tickets voor de Olympische Spelen! Ook de jongens en meisjes van het Belgische Delhaize TOP-team waren van de partij. Hieronder werden hun prestaties en deze van de andere wereldtoppers voor jullie opgesomd!

Wannes springt EK-norm - Record voor Loïc

Zondag 1 nov 2015

Afgelopen weekend sprongen onze gymnasten in het Portugese Loulé op de wereldbekerwedstrijd Trampoline en de internationale jongerenwedstrijd Trampoline en DMT. We mochten enkele knappe prestaties optekenen...

ZILVER voor Tachina Peeters op World Cup in Portugal

Zaterdag 31 okt 2015

Tachina Peeters (Gymplus) behaalde op de wereldbekerwedstrijd Tumbling een zilveren medaille! De eerste wereldbekermedaille voor Tachina en ook voor België was dit al bijna 20 jaar geleden...

Foto: Mathias Hikketik (Into Gymnastics)

Uchimura pakt wereldtitel voor de ZESDE maal op rij! - Florian moet wedstrijd vroegtijdig verlaten

Vrijdag 30 okt 2015

Een bewogen finale nadat Florian Landuyt, de enige gymnast die onze nationale driekleur zou verdedigen in de AA-finale, de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten na blessure aan grond.

Koning Kohei Uchimura (JPN) deed het echter wél opnieuw en wordt voor de ZESDE keer op rij gekroond tot wereldkampioen!

Florian Landuyt turnt deze avond allround-finale op WK in Glasgow!

Vrijdag 30 okt 2015

Het was spannend afwachten op de officiële bevestiging, toen we te horen kregen dat Fabian Hambüchen zich terugtrok uit de Allround Finale... Maar JA HOOR ... De 1ste reserve, niemand minder dan onze eigen Florian Landuyt, zal vanavond de finale turnen!

Foto: Liesbeth Coremans

WK Turnen: 2x TOP 20 voor Belgische gymnasten in de Allround Finale!

Woensdag 28 okt 2015

De komende dagen staan de finales op het programma hier in Glasgow. Eerst waren er de teamfinales, waar de mannen en vrouwen van de 8 beste landen streden om de wereldtitel. Gisteren zagen we in de Allround Finale, onze eigen Rune Hermans & Lisa Verschueren aan het werk en vandaag komt 1ste reserve Florian Landuyt uit in de AA-finale bij de mannen, na forfait van Fabian Hambüchen. De laatste twee dagen staan de toestelfinales op het programma!

Voltallige WK-delegatie op Worldcup Trampoline & Tumbling!

Dinsdag 27 okt 2015

29.10.2015 gaat in het Portugese Loulé de WorldCup Trampoline & Tumbling van start! Deze Wereldbekerwedstrijd is de laatste grote voorbereidingswedstrijd voor de gymnasten die in eind november afreizen naar Denemarken voor de Wereldkampioenschappen!

WK Turnen: finales LIVE te volgen!

Dinsdag 27 okt 2015

De komende dagen staan de finales op het programma hier in Glasgow.
8 landen zullen strijden om voor de podiumplaatsen en ik heb goed nieuws voor alle turnfans! De wedstrijd is LIVE te volgen via de liveticker op onze Gymfed-app, maar ook via de Live-stream van NOS of op BBC (tv)!

WK Turnen: Delhaize TOP-team heren grijpt nét naast testevent - Florian 1ste reserve in AA-Finale!

Maandag 26 okt 2015

De jongens van het Delhaize TOP-team turnden zondag 25 oktober 336.192 punten bij elkaar. Hiermee verbeterden ze hun score van Nanning 2014 (334.385 ptn) en zetten ze de beste teamprestatie ooit in de geschiedenis van het Belgisch herenturnen neer! Helaas nét niet genoeg voor het testevent... De heren moeten tevreden zijn met een 17de plaats!

Foto: Sports2Visuals

WK Glasgow: 2de kwalificatiedag Turnen Heren!

Maandag 26 okt 2015

26.10.2015 - Deze morgen startte de tweede kwalificatiedag voor de heren op het WK Turnen in Glasgow. We zien vandaag nog enkele toplanden waaronder USA, UKR & ROU! Het blijft dus spannend afwachten tot vanavond vooraleer we het eindklassement kennen!

WK Turnen 2015: hoopvolle teamprestatie van Delhaize TOP-team jongens

Zondag 25 okt 2015

WK Turnen: vandaag Delhaize TOP-team jongens in actie!

Zondag 25 okt 2015

Vandaag (zondag 24 oktober) en morgen zijn het de kwalificatiewedstrijden van de heren op het WK Turnen in Glasgow. Ook hier zien we de 24 beste teams van het WK 2014 aan de start. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen. De Top-8 is selecteert zich rechtstreeks voor de Spelen, de landen die eindigen op plaats 9 tot 16 turnen op het Testevent (april in Rio) voor de overige 4 teamtickets.


WK Turnen: een paar reacties van onze Belgische meisjes

Zaterdag 24 okt 2015

Het Delhaize TOP-team bij de meisjes slaagde er op het WK Turnen in Glasgow in zich bij de Top-16 te plaatsen wat hen in het selectietraject voor de Spelen houdt. We verzamelden een paar reacties...

Laura, Rune, Cindy, Lisa, Dorien, Julie en Gaelle

WK Turnen 2015: Delhaize TOP-team meisjes naar Testevent in Rio

Zaterdag 24 okt 2015

Op het WK artistieke gymnastiek in Glasgow heeft het Delhaize TOP-team meisjes zich geplaatst voor het olympisch testevent in Rio (april 2016). Daar zijn nog vier olympische tickets te verdienen. Lisa Verschueren en Rune Hermans mogen naar de individuele allroundfinale.