Zoeken

Nieuwsberichten

Nieuwe regeling verenigingswerk geen oplossing voor de sportsector

Vrijdag 18 december 2020

De Vlaamse Sportfederatie (VSF) is enorm teleurgesteld in de nieuwe regeling inzake verenigingswerk die werd goedgekeurd door de Kamer. Het wetsvoorstel biedt geen oplossing voor de noden die leven in de georganiseerde sportsector. 

Q4Gym: Instrument aangepast voor beleidsperiode 2021-2024

Vrijdag 18 december 2020

Het Q4Gym-instrument, de tool voor het behalen van het kwaliteitslabel van Gymfed voor de clubwerking, werd aangepast voor de nieuwe beleidsperiode! We hebben ons voor de update gebaseerd op de input van de clubs (bevraging april-mei 2020) en de feedback van de Q4Gym-clubcoaches die de audit in de clubs afnemen. 

Update 16.12 - Wedstrijdinfo voorjaar 2021

Woensdag 16 december 2020

Gymfed stelt samen met haar organiserende clubs alles in het werk om in het voorjaar van 2021 wedstrijden, recreatoernooien en gymtopia-happenings te kunnen organiseren!

FAQ - sporten in coronatijd

Donderdag 10 december 2020

In de strijd tegen COVID-19 zijn ook voor de sportsector in Vlaanderen strenge regels van kracht. Deze regels zijn in lijn met het laatste Ministeriële Besluit van de federale regering van 27 november. Lokale, strengere maatregelen kunnen hiervan afwijken en kan je best nakijken bij jouw provincie of gemeente.

Trainers App: extra functionaliteit: aanpassing gepresteerde uren/onkosten trainers!

Donderdag 10 december 2020

Het is voor de beheerders van de Trainers App nu ook mogelijk om het bedrag van de gepresteerde uren/onkosten van de trainers aan te passen. Op deze manier kunnen aanpassingen nu onmiddellijk in de applicatie bijgehouden worden. Ook de trainer wordt op de hoogte gebracht van de aanpassing. 

Tim Moriau aan de slag als Topsportmanager

Donderdag 10 december 2020

Vanaf maandag 14 december neemt Tim Moriau de taak als Topsportmanager binnen de Gymnastiekfederatie voor zijn rekening. Tim zal zich, samen met de coaches en omkadering, focussen op de begeleiding van de Olympische damesploeg richting Tokyo 2021 en op het uitrollen van het strategisch plan 2021-2024 binnen de verschillende topsportdisciplines. Hiernaast versterkt hij in deze rol ook het Gymfed-managementteam.

Parkour challenges op veel voorkomende obstakels

Woensdag 9 december 2020

De huidige Covid-19 situatie is voor niemand leuk. Om deze periode toch wat aangenamer te maken, maakten we speciaal voor alle Freerunning & Parkour fans deze toffe challenges reeks! 

Coach@home - een handige Gymfed-tool

Dinsdag 8 december 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel!

E-magazine More than Gym #12 nu online

Woensdag 2 december 2020

De 12de editie van het online magazine More than Gym staat klaar voor jullie! 

Road to Tokyo opnieuw herstart

Maandag 9 november 2020

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. Vrijdag 7 november werd hun Road to Tokyo 2021 opnieuw herstart in de Gentse Topsporthal.

Ook Vlaamse Ritmiekmeisjes niet naar EK

Vrijdag 6 november 2020

Nadat eerder de beslissing genomen werd dat Team BELGYM niet deelneemt aan het Europees Kampioenschap, zullen ook onze Vlaamse Ritmiekmeisjes niet afreizen naar hun EK.

Trainers App: corona-update: aanduiden 'afgelaste trainingen'

Donderdag 5 november 2020

Aangezien veel clubs de volgende weken geheel of gedeeltelijk stil liggen en geen lessen aanbieden hebben we in de Trainers App een extra functionaliteit toegevoegd voor het aanduiden van de 'afgelaste trainingen'.

Axelle Klinckaert naar trainingscentrum Nederland

Woensdag 4 november 2020

Axelle Klinckaert (GymMax vzw), vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes, switcht de komende periode van het Gentse Topsportcentrum naar het trainingscentrum in ’s Hertogenbosch, Nederland.

Team BELGYM jongens niet naar EK

Woensdag 4 november 2020

Tijdens het Europees kampioenschap Toestelturnen, dat in december op de planning staat in Mersin (TUR), zal geen Belgische delegatie in actie zal komen.

Update richtlijnen sport 2 november

Zondag 1 november 2020

Na het overlegcomité op vrijdag 30 oktober, waar strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus werden aangekondigd, werd op 1 november een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd. In dit nieuw MB, dat van toepassing is vanaf 2 november, werden aanpassingen doorgevoerd inzake het indoor sporten voor kinderen tot en met 12 jaar.


Onze organisaties in 2021!

Donderdag 29 oktober 2020

Ondanks de moeilijke en sportarme periode waar we nu voor staan durven we toch hoopvol vooruit te kijken naar 2021!

Team BELGYM meisjes niet naar EK

Donderdag 29 oktober 2020

Tijdens het Europees kampioenschap Toestelturnen, dat in december op de planning staat in Mersin (TUR), zal geen Belgische delegatie meisjes in actie komen.

Mijn trainingsgroepen - een handige Gymfed-tool voor trainers

Dinsdag 27 oktober 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel! Met Mijn trainingsgroepen communiceer je zeer gemakkelijk met je groep.

Kaderweekend@home NU online!

Zaterdag 24 oktober 2020

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen. Dit seizoen bieden we met het Kaderweekend@Home onze trainers, juryleden en bestuurders een Corona-proof editie. Met 40 online sessies en 6 LIVE webinars geven we de aftrap van de eerste editie van het online opleidingsweekend “Kaderweekend@home”.

Aangescherpte maatregelen sportsector

Vrijdag 23 oktober 2020

Na het ingaan van CODE ORANJE in de sportsector op 14 oktober werden vandaag, vrijdag 23 oktober, striktere maatregelen vastgelegd inzake sportwedstrijden en kampen voor de komende periode.

Samen voor zorgeloos sporten

Vrijdag 16 oktober 2020

Het Coronavirus heeft ons nog steeds stevig in de greep, sinds woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Wij volgen de nieuwe regels en gaan voor samen opnieuw zorgeloos sporten, doen jullie mee?

Code ORANJE vanaf 14 oktober

Maandag 12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14 oktober schakelen we in de sportsector over naar CODE ORANJE. Indoor sporten voor +12 jaar is vanaf dan enkel contactloos toegelaten.

Gymfed zet in op laagdrempelig parkour

Donderdag 8 oktober 2020

Parkour/freerunning is van oorsprong een laagdrempelige discipline die toegankelijk is voor iedereen. Met de opkomst van de clubs en communities en het georganiseerd lesgeven moeten we rekening houden met het ontstaan van mogelijke drempels voor de potentiële beoefenaars.

Eerste testweekend in Gent zit erop!

Donderdag 8 oktober 2020

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 vonden in Gent de eerste technische en fysieke leerlijntesten van dit sportjaar plaats.

EK Toestelturnen in Turkije

Maandag 5 oktober 2020

De Europese gymnastiekfederatie bevestigde vandaag, maandag 5 oktober, de organisatie van het Europees kampioenschap Toestelturnen. Gastland Turkije neemt de organisatie op zich.