Zoeken

Nieuwsberichten

Ook in oktober kan je elke dag bewegen met Multimove

Maandag 2 oktober 2017

Schiet noten weg, poets je tanden op 1 been, tik zoveel mogelijk bomen in 5 minuten, ... Ook in oktober hebben we elke dag een leuke activiteit voor je klaar! Verder staan in oktober ook nog 2 opleidingen tot Multimovebegeleider op de planning, waarna je begin november de Initiatorcursus Kleutergym kan volgen!

Opleidingskalender 2017-2018 ook digitaal beschikbaar

Dinsdag 26 september 2017

Tijdens de startvergaderingen kregen alle aanwezige clubs de opleidingskalender in een aantal exemplaren. Nu is deze kalender ook online te raadplegen.

Nieuw seizoen = Nieuwe Gymtalk!

Woensdag 13 september 2017

Het nieuwe turnseizoen is van start gegaan en daar zijn wij héél blij om!

Siemon Volkaert versterkt trainersteam Toestelturnen jongens!

Maandag 7 augustus 2017

Cindy Vandenhole zet punt achter turncarrière

Woensdag 28 juni 2017

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Cindy haar topsportleven vaarwel te zeggen.

Lees Gymtalk! vanaf nu online!

Donderdag 23 februari 2017

Ontvang jij reeds je gepersonaliseerde nieuwsbrief?

Maandag 20 februari 2017

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dat kan!

Gymfed behaalt als eerste sportfederatie het Investors in People-label!

Dinsdag 14 februari 2017

Officiële Records Rope Skipping

Woensdag 25 januari 2017

Gymbo&GymbaTV is er!

Dinsdag 24 januari 2017

Ken je de groene mascottes Gymbo & Gymba nog? Je kan nu al hun avonturen volgen via hun eigen kanaal op youtube: Gymbo&GymbaTV!

Wat je moet weten over Rope Skipping!

Vrijdag 30 december 2016

Jongerenkern Trampoline 2017-2018

Donderdag 29 september 2016

De Gymnastiekfederatie startte vorig seizoen met een nieuwe initiatief, de Jongerenkern Trampoline, en wil dat ook dit seizoen verder zetten. Deze kerngroep heeft tot doel om het algemene niveau van gymnasten en trainers te verhogen en het begeleiden van beloftevolle jongeren en (hun) trainers om stappen te zetten naar het internationale circuit.

Interview Julie & Tomas van 'The House of Dancing Water'

Dinsdag 13 september 2016

Voormalige topsporters Julie Van Gelder (Acro) en Tomas Thys (Toestelturnen jongens) mogen zich sinds eind juli lid van de cast van ‘The House of Dancing Water” noemen! Deze wervelende show is dé grootste, op water gebaseerde show, ter wereld! Hun eerste performance hebben ze ondertussen al achter de rug en wij wouden toch eens luisteren hoe het daar in het verre Macau (China) allemaal loopt...

JOEPIE de Gymbaknuffel is er!

Woensdag 7 september 2016

Are you next?

Dinsdag 6 september 2016

Zit jij in het middelbaar en turn je in een supertoffe groep? Wil je naast de trainingen ook leuke activiteiten doen samen met anderen? Is jouw trainer cool en wil je in zijn/haar voetsporen treden? Of misschien wil je later wel reporter voor de website, lid van het feestcomité of nog iets anders worden? Dan is WE ARE NEXT zeker iets voor jou!

282 trainers aanwezig tijdens de kick-off van Multi SkillZ for Gym

Dinsdag 6 september 2016

Tussen 21 en 28 augustus werden regionaal 10 opleidingen Multi SkillZ for Gym georganiseerd. 280 trainers uit 72 verschillende clubs waren aanwezig om nieuwe inzichten te verwerven en actief kennis te maken met Multi SkillZ for Gym!

GymJudge@Home vanaf nu beschikbaar!

Vrijdag 2 september 2016

1 september is voor onze jeugd steevast de dag waarop er allerhande nieuwe zaken op hen afkomen. Maar ook voor de juryleden is 1 september zo’n dag, want vandaag lanceren we GymJudge@Home.

Dennis Goossens eindigt 8ste in toestelfinale ringen!

Maandag 15 augustus 2016

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) turnde de toestelfinale van de ringen op de Spelen in Rio. Het was de eerste keer dat een Belgische gymnast zich voor een Olympische finale met de acht beste toestelspecialisten wist te plaatsen. De 22-jarige turner van het Delhaize TOP-team eindigde in zijn eerste mondiale finale op de 8ste plaats.

1ste dag toestelfinales: titels voor Withlock, Biles en Mustafina!

Zondag 14 augustus 2016

Vandaag vond de eerste dag van de toestelfinales plaats op de Olympische Spelen in Rio. Op het programma, de vloeroefening en paard met bogen (mannen) en sprong en brug (vrouwen). Morgen (maandag 15 augustus) turnen de acht beste gymnasten aan de ringen en sprong (mannen) en balk (vrouwen). Dinsdag worden brug en rek (mannen) en de vloeroefening van de vrouwen afgewerkt.

Dennis klaar voor zijn historische toestelfinale!

Zondag 14 augustus 2016

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) turnt maandagavond in de toestelfinale van de ringen op de Spelen in Rio. Hij is hiermee de laatste turner van het Team BELGYM die in actie komt op de Spelen.
De 22-jarige turner van het Delhaize TOP-team kon zich tijdens zijn kwalificatiewedstrijd op zaterdag 6 augustus bij de acht beste gymnasten aan dit toestel turnen. Hij schreef meteen ook gymgeschiedenis door zich als eerste Belgische gymnast ooit voor een toestelfinale op de Spelen te plaatsen. Een schitterende prestatie!

OS Trampoline: Hancharou pakt het goud!

Zaterdag 13 augustus 2016

Na de dames gisteren, zijn vandaag de heren aan zet op de Olympische Spelen in Rio (BRA). Dat de salto's en schroeven ons om de oren zouden vliegen hadden we gehoopt en wie de wedstrijd zag, heeft genoten van perfectie, spanning en spektakel.

OS Trampoline: Rosie schrijft trampolinegeschiedenis

Vrijdag 12 augustus 2016

Voor de 5de keer in de geschiedenis staat Trampoline op het Olympische programma. De beste 16 dames ter wereld streden vandaag om het felbegeerde goud...

Biles Olympisch kampioene, Nina Derwael beste Belgische turnster ooit in Olympische allroundfinale!

Donderdag 11 augustus 2016

Deze avond vond de allroundfinale van de meisjes plaats op de Spelen in Rio. Het was uiteraard uitkijken naar Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) van het Delhaize TOP-team die zich voor deze finale met de 24 beste gymnasten ter wereld wist te plaatsen. Met een mooie 19de plaats (56.299 punten) sluit ze haar eerste deelname aan de Spelen af. Simone Biles werd zoals verwacht de nieuwe Olympisch kampioene.

Nina Derwael turnt deze avond allroundfinale op de Spelen!

Donderdag 11 augustus 2016

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) van het Delhaize TOP-team turnt deze avond de allroundfinale op de Olympische Spelen in Rio. Het is voor de 16-jarige turnster uit Velm (Limburg) haar eerste grote mondiale competitie en ze kan er meteen schitteren in de finale met de 24 beste turnsters.

OS RIO: USA onklopbaar in Teamfinale vrouwen

Dinsdag 9 augustus 2016

Vandaag (dinsdag 9 augustus) turnden de acht beste landenteams bij de vrouwen een indrukwekkende Teamfinale op de Olympische Spelen die gewonnen werd door een superieur Amerikaans team.