Zoeken

Nieuwsberichten

Voorzitter Gilbert Vercammen huldigt acrogymnasten

Donderdag 14 april 2016

Op het WK Acro in Putian (China) een paar weken geleden wisten onze Belgische acroteams zich in de finale te turnen en medailles in de wacht te slepen. Gilbert Vercammen, voorzitter Gymfed, zette deze morgen het voltallige acroteam in de bloemetjes!

Zes medailles voor Forza Ritmica op de Trofeo Internacional Diputacion de Huelva!

Maandag 11 april 2016

Forza Ritmica Gent nam afgelopen weekend deel aan de Trofeo Internacional Diputacion de Huelva, een internationale wedstrijd Ritmiek in Spanje. Ze keerden huiswaarts met maar liefst 6 medailles: 2x goud voor de groepsoefening en 3x goud en 1x zilver voor Vanina Van Puyvelde. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Knappe resultaten op de WC Ritmiek in Pesaro!

Maandag 11 april 2016

Mayté Van Kampen en Anaïs Collin namen begin april deel aan de World Cup Ritmiek in Pesaro (ITA) en zetten beiden mooie resultaten neer!

Update: Jonas Delvael stunt met 4 medailles op Junior Team Cup Berlin!

Zaterdag 9 april 2016

Onze juniorjongens toestelturnen zijn momenteel aan het werk op de Junior Team Cup Berlijn. Dit prestigieuze tornooi mocht dit jaar een deelnemersveld verwelkomen van meer dan 20 verschillende landen die samen 38 ploegen afvaardigden. Een unicum in zijn soort. Naast alle Europese toplanden (enkel ITA & GBR ontbreken) zijn ook China en Amerika er present! Voor België kadert deze wedstrijd in het selectietraject van het Europees Kampioenschap toestelturnen jongens dat eind mei in het Zwitserse Bern plaatsvindt.

Ontdek het meisjesteam dat de Belgische kleuren zal verdedigen op het Olympische Test Event !

Donderdag 7 april 2016

Nu vrijdag, 8 april 2016, vertrekt Team BELGYM naar Brazilië met het Olympisch Test Event in zicht. Dit gaat door op 16 april voor de jongens en op 17 april voor de meisjes. Na vele selectietests zijn het jongens- en meisjesteam eindelijk bekend!

Nieuwe Belgische records DMT en TU!

Donderdag 7 april 2016

Op het Vlaams kampioenschap DMT vorige week brak Yanto Oenang maar liefst 4 Belgische records! En ook Tachina Peeters zette een nieuw record neer op het EK TU in Valladolid.

The Pulse Family op RingTV!

Woensdag 6 april 2016

Pulse Family is een freerunning-community uit Vilvoorde die sinds januari 2016 opgestart is. Het is dus een zeer jonge community, maar ze hebben al heel wat skills onder de knie.

Topweekend voor Vlaamse gymnasten!

Maandag 4 april 2016

Afgelopen weekend lieten onze topgymnasten zich opmerken op verschillende internationale competitie.

Team Belgym wint Interland BEL-ROU-GER

Zondag 3 april 2016

Op zondag 3 april vond in Moeskroen een vriendschappelijke interland plaats tussen de nationale meisjesteams van Roemenië, Duitsland en België. Voor de drie landen een belangrijk toetsingsmoment in het kader van hun deelname aan het Test Event (17 april) in Rio waar de laatste vier tickets voor de Olympische Spelen verdeeld worden.

Roemenië wint in Moeskroen Interland junioren meisjes

Zondag 3 april 2016

Vandaag turnde de nationale selectie junioren meisjes een vriendschappelijke interland tegen het Roemeense nationale juniorenteam. Voor de Belgische meisjes was het tevens een selectiewedstrijd voor het EK dat plaatsvindt eind mei in Bern (SUI).

Update EK TU TRA: Anne Leemans wordt Europees kampioen tumbling bij de juniores! Brons voor Evi Milh!

Zondag 3 april 2016

Van donderdag 31 maart tot zondag 3 april gaat het Europees Kampioenschap Trampoline en Tumbling door in het Spaanse Valladolid. Via deze weg houden we jullie op de hoogte van de prestaties van onze Belgen!

Brons voor Dennis Goossens op World Cup in Cottbus!

Zaterdag 2 april 2016

Turner Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunsters) is er in geslaagd een bronzen medaille te behalen aan de ringen op de 40ste editie van de "Turnier Der Meister’, de populaire World Cup Turnen in Cottbus (Duitsland).

WK Acro: ZILVER voor Arne & Vincent, BRONS voor Natascha & Laurie!

Woensdag 30 maart 2016

Van vrijdag 1 tot zondag 3 april vindt het Wereldkampioenschap Acro plaats in Putian, China. Na onze fantastische resultaten tijdens het voorafgaand jongerentoernooi zijn nu alle ogen gericht op onze Belgische senioren!

EK Trampoline en Tumbling: De broertjes Geens gaan internationaal.

Dinsdag 29 maart 2016

Deze week trekken Joris en Wannes Geens naar het EK te Valladolid. De twee broers turnen voor het eerst samen op het hoogste niveau. Joris treedt aan bij de senioren op de grote trampoline (individueel, synchroon en in team), Wannes is nog junior en neemt deel in de disciplines grote trampoline en dubbele mini trampoline (DMT). Ze staan dus voor een goed gevulde week.

EK Trampoline en Tumbling: Tachina trekt met ambitie naar Spanje

Maandag 28 maart 2016

Onze Belgische Trampoline en Tumbling toppers zijn in volle voorbereiding voor het komende EK in Valladolid. Nu de delegatie gekend is, is de eindsprint definitief ingezet.

Tien Belgen verdedigen onze nationale driekleur in Spanje vanaf 31 maart. Eén van deze toppers is Tachina Peeters (Gymplus). Ze draait al enkele jaren mee met de wereldtop in de discipline tumbling. Meer nog, op haar eerste WK als senior vorig jaar in november haalde ze de finale en mocht ze huiswaarts keren met een prachtige 6de plaats.

GOUD voor Noémie & Lore, BRONS voor Marte, Fien en Lotte op de WAGC!

Vrijdag 25 maart 2016

Van zondag 27 tot dinsdag 29 maart 2016 vonden de 'Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition' 2016 plaats voor de juniores (12-18 en 13-19 jaar). Deze wedstrijd ging door in Putian, China. Er namen 9 teams (22 gymnasten) deel uit de clubs: Sportac Deinze, TK Alken, Wild Gym, TK Werchter, Gymclub VGL Niel en OTM Gent.

Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Woensdag 23 maart 2016

Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Goud voor Aukje, Liset en Marthe op WAGC!

Woensdag 23 maart 2016

Vrijdag 25 tot zondag 27 maart 2016 vindt de 'Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition' 2016 plaats. Deze wedstrijd gaat door in Putian, China. Er nemen 14 teams (35 gymnasten) deel uit de clubs: Sportac Deinze, Volharding Boom, TK Werchter, Gymclub Altis Eeklo, TK Alken-Wild Gym en OTM Gent

De hele delegatie is erg aangedaan door de berichten uit België. Hun gedachten zijn bij het thuisfront!

10 medailles voor GymMAX op het Open Waalse kampioenschap aerobic Gymnastics in Libin!

Woensdag 23 maart 2016

Afgelopen weekend vond in Libin het Open Waalse kampioenschap aerobic Gymnastics plaats. De Dendermondse vereniging GymMAX vzw nam deel met 8 atleten.

Algemene Vergadering verkiest leden Raad van Bestuur voor 2016-2020!

Zaterdag 19 maart 2016

Vandaag (zaterdag 19 maart) vond in Gent de Algemene Vergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 85 aanwezige club (her)verkozen ook de bestuurders voor de beleidsperiode 2016-2020.

DTP-Pokal in Stuttgart: Jimmy, Maxime en Daan verzekeren zich van ticket voor Test Event! Nu ook foto's online!

Vrijdag 18 maart 2016

Op zaterdag 18 maart namen 8 turners van het Team Belgym deel aan de Team Challenge (DTP-Pokal) in Stuttgart. De inzet van de wedstrijd was een ticket voor het Test Event dat half april in Rio plaatsvindt.

Ook de WAGC Acro komt dichterbij!

Donderdag 17 maart 2016

Vrijdag 25 tot zondag 27 maart 2016 vindt de 9de Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition 2016 plaats. Deze wedstrijd gaat door in Putian, China.

Twee Belgische acroformaties op WK Acro

Donderdag 17 maart 2016

Vrijdag 1 tot zondag 3 april 2016 gaat het WK Acro van start in Putian, China.
Aan het wereldkampioenschap nemen verschillende formaties deel: gemengd paar, jongens paar, heren vier meisjes paar, meisjes drie. Het WK is een seniorcompetitie. Gymnasten zijn bijgevolg minimum 15 jaar (geboortejaar 2001).

Teamsamenstelling Interland meisjes bekend!

Donderdag 17 maart 2016

Op 3 april vindt in Moeskroen een interland Toestelturnen meisjes plaats met de nationale ploegen van Roemenië en Duitsland. Beide ploegen trekken half april ook naar het Test Event met als inzet de laatste vier teamtickets voor de Spelen. Het wordt dus een belangrijke test voor het Team BELGYM.

In de kijker: Communiceren met 10-12 jarige gymnasten

Woensdag 16 maart 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 5?