Zoeken

Nieuwsberichten

Ook de WAGC Acro komt dichterbij!

Donderdag 17 maart 2016

Vrijdag 25 tot zondag 27 maart 2016 vindt de 9de Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition 2016 plaats. Deze wedstrijd gaat door in Putian, China.

Twee Belgische acroformaties op WK Acro

Donderdag 17 maart 2016

Vrijdag 1 tot zondag 3 april 2016 gaat het WK Acro van start in Putian, China.
Aan het wereldkampioenschap nemen verschillende formaties deel: gemengd paar, jongens paar, heren vier meisjes paar, meisjes drie. Het WK is een seniorcompetitie. Gymnasten zijn bijgevolg minimum 15 jaar (geboortejaar 2001).

Teamsamenstelling Interland meisjes bekend!

Donderdag 17 maart 2016

Op 3 april vindt in Moeskroen een interland Toestelturnen meisjes plaats met de nationale ploegen van Roemenië en Duitsland. Beide ploegen trekken half april ook naar het Test Event met als inzet de laatste vier teamtickets voor de Spelen. Het wordt dus een belangrijke test voor het Team BELGYM.

In de kijker: Communiceren met 10-12 jarige gymnasten

Woensdag 16 maart 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 5?

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 maart 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 maart 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

Bekijk het interview met Nina Derwael!

Maandag 14 maart 2016

De 15-jarige turnster Nina Derwael liet zich opmerken tijden het internationale tornooi van Montréal in Canada met enkele knappe prestaties. Met drie medailles keerde ze terug naar België. De Truiense droomt, zoals haar ploeggenoten, nu van meer: de Olympische Spelen in Rio. TvLimburg zocht haar op bij haar thuis in Velm.

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Een echt model! Laura Waem op de catwalk!

Vrijdag 11 maart 2016

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) nam deel aan het modedefilé waarin o.a. de officiële outfit voor de atleten (van de hand van Terre Bleue, Ambiorix, Skechers, Jako en Samsonite) voorgesteld werden aan de pers en genodigden.

Interview met de Olympische medaillewinnares Ulla Werbrouck

Woensdag 9 maart 2016

De gymnasten van Team BELGYM kan je bijna elke dag terugvinden in de Gentse Topgymnastiekhal. Daar werken ze hard om alle oefeningen perfect te krijgen voor het Testevent. Ze beschouwen het dus een beetje als hun tweede thuis. In de wandelgangen van die Topgymhal treffen we Ulla Werbrouck aan, zij werkt er als verantwoordelijke voor de Topgymnastiekhal en de Trampoline- en Ritmiekhal. Ulla Werbrouck is een voormalig Belgisch judoka. Ze behoorde jaren tot de wereldtop en werd Olympisch kampioene judo in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Zij weet dus als geen ander hoe je je klaar dient te stomen voor de Spelen en heeft enkele tips voor Team BELGYM!

Nieuwe selecties EK TRA op laatste test in Essen!

Vrijdag 4 maart 2016

Op 28 februari ging de laatste selectietest voor het EK trampoline door in Essen. Dit was de laatste kans voor onze toppers om zich te selecteren.

Ex-topsporters trekken naar Macau.

Woensdag 2 maart 2016

Julie en Tomas zullen optreden in een show van Franco Dragone, "The house of Dancing Water". Zijn shows zijn door meer dan 65 miljoen toeschouwers wereldwijd gezien. De show gaat door in een speciaal ontworpen theater met een podium dat 3.7 miljoen gallons water bevat. Je kan dat vergelijken met de hoeveelheid water van 5 Olympische zwembaden!

Team BELGYM doet verslag vanuit Canada!

Dinsdag 1 maart 2016

Zaterdag 27 februari stapten de gymnasten het vliegtuig op richting Montreal om er op 3 maart deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd International Gymnix. De dagen daarvoor werken de gymnasten ook een trainingsstage af in functie van het Test Event. De meisjes houden jullie hier elk om beurt op de hoogte vanuit Canada!

Mannenteam toch naar Testevent!

Donderdag 25 februari 2016

Het Belgische mannenteam mag dan toch deelnemen aan het TESTEVENT dat plaatsvindt in april 2016 in Rio. Het team van Wit-Rusland gaf forfait en daarmee schuift België (dat 17de werd tijdens het WK) in de Top-16 ranking. De teams die op het WK eindigden op plaats 9 tot 16 krijgen op het Test Event een ultieme kans op de laatste 4 tickets voor de Olympische Spelen te behalen.

Interview met voormalig Olympisch atlete Ann Simons

Woensdag 24 februari 2016

De meisjes trainen dag in dag uit en zetten telkens alles op alles! Hun sterke prestaties komen er mede dankzij hun entourage, waaronder hun mental coach Ann Simons. Samen met hen werken ze aan hun droom om naar Rio te kunnen gaan.

Junioren turnen interland BEL-FRA

Dinsdag 23 februari 2016

Nog meer spektakel op de Provinciale Voorronde van 5 maart: naast de senioren die er 's avonds hun eerste selectietest turnen in functie van de Olympische Spelen turnen ook onze nationale junioren hun eerste belangrijke wedstrijd: de juniorinterland BEL - FRA! Voor hen is de inzet uiteraard niet Rio, maar wel het Europees Kampioenschap Artistiek Turnen te Bern. Kom hen dus zeker aanmoedigen in hun Road to Bern!

Mooie prestaties op de Alina Cup RG Moskou

Maandag 22 februari 2016

Afgelopen weekend vond in Moskou de Alina Cup Ritmiek plaats. Mayté Van Kampen en Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica Gent) namen hier aan deel en zetten beide een mooie prestatie neer!

De weg naar Rio blijft ook open voor twee Belgische turners!

Maandag 22 februari 2016

In oktober slaagde het mannenteam er op het WK Turnen in Glasgow helaas net niet in een ticket te bemachtigen voor het Testevent. Toch worden ze beloond voor het traject dat ze reeds aflegden. Doordat ze zich plaatsten bij de 24 beste teams van het WK 2014 in Nanning mogen er 2 gymnasten afreizen naar het Testevent in Rio. Uiteindelijk zal er zich een gymnast, na één verdere kwalificatieprocedure, kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen!

UPDATE: World Challenge Cup Baku: zilveren medaille voor Maxime Gentges op paard met bogen!

Zondag 21 februari 2016

Het Olympisch jaar is goed begonnen voor de Waalse turner Maxime Gentges (GC Malmedy). Hij wist zich dit weekend te kwalificeren voor drie toestelfinales op de World Challenge Cup in Baku. Op het paard haalden hij deze morgen (21.02) een zilveren medaille!

Selectietest EK Trampoline

Vrijdag 19 februari 2016

Zondag 21 februari vindt de voorlaatste selectietest plaats voor het EK Trampoline in Valladolid. Onze toppers krijgen de kans zich te bewijzen en zo een ticket richting Spanje in de wacht te slepen.

Selectie Jong Delhaize TOP-team Gymnix bekend!

Vrijdag 19 februari 2016

Dat onze seniores 'on the Road to Rio' zijn, is ons ondertussen allen bekend. Maar ook de Belgische juniores zijn hard aan het trainen om ons land te vertegenwoordigen op belangrijke internationale wedstrijden.

Vandaag turnden 9 talentvolle jongeren van Gymfed en de Franstalige afdeling 'FfGym' van de Koninklijke Belgische Turnbond in het kader van de selectie voor het Europees Kampioenschap toestelturnen voor junioren (25 mei t.e.m. 5 juni 2016) in Bern (SUI) en het internationaal tornooi 'Gymnix' (3-6 maart 2016) in Canada.

Begin april verwelkomt TEAM BELGYM ROU & GER voor een vriendschappelijke interland in MOESKROEN!

Dinsdag 16 februari 2016

Op 3 april ontvangen de meisjes van TEAM BELGYM hun collega's van Roemenië en Duitsland voor een wedstrijd op topniveau. De meisjes worden hiermee voor een eerst en laatste keer geconfronteerd met twee van hun rechtstreekse concurrenten vooraleer ze naar het Test Event in Brazilië trekken...

Team BELGYM turnt eerste selectietest op vrijdag 19.02.2016

Maandag 15 februari 2016

Op 19 februari vindt in de Topsporthal te Gent de eerste selectietest van 2016 plaats voor TEAM BELGYM. Tijdens deze test worden de oefeningen van de gymnasten beoordeeld door vier internationale juryleden. Met het Testevent in het vooruitzicht wordt het dus een spannende dag voor Team BELGYM!

WORLD CUP Acro - topsportformaties in top van het klassement na 2de wedstrijddag

Donderdag 11 februari 2016

Naar jaarlijkse traditie organiseert Ambitious Pro Gymnastics de Flanders International Acro Cup, kortweg FIAC. Tijdens deze 16de editie wordt ook een FIG World Cup georganiseerd, waar we de absolute wereldtop aan het werk kunnen zien!

Michael Goossens wint jeugdsporttrofee Brugge

Donderdag 4 februari 2016

Michael Goossens (Rust Roest Brugge) won op 2 februari de jeugdsporttrofee van de stad Brugge voor zijn prestaties in 2015.