Hulplijnen

1712

WAT?

1712 is een hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de Vertrouwenscentra kindermishandeling staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.

HOE?

  • Bel: elke werkdag, van maandag tot vrijdag, van 9 tot 18 uur
  • Chat: elke werkdag, van maandag tot donderdag, van 13 tot 20 uur
  • Mail: binnen de twee werkdagen antwoord


Nu praat ik erover

WAT?

Nupraatikerover.be is een initiatief van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling (VK) en wordt bemand door medewerkers van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel.
Minderjarigen uit Vlaanderen en Brussel zijn welkom om met ons te komen chatten. De Vertrouwenscentra Kindermishandeling geven advies en vorming en werken met plegers en slachtoffers van kindermishandeling, verwaarlozing en misbruik en hun families.
Er is een vertrouwenscentrum in elke Vlaamse provincie en in Brussel. Meer informatie over de Vertrouwenscentra en de contactgegevens per regio vind je hier.

HOE?

  • Na het aanmelden via de chatknop kom je terecht bij een chatmedewerker, dit is een professionele medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. 
  • De chatgesprekken zijn gratis, anoniem en op jouw tempo. Je hebt de mogelijkheid om op een later moment terug te komen chatten (bij dezelfde chatmedewerker). Zo hoef je niet steeds je verhaal opnieuw te brengen.
  • Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je in een situatie van geweld bent terechtgekomen. Meer informatie over seksueel misbruik, fysieke & emotionele mishandeling en verwaarlozing vind je ook op hun website.