Interdisciplinaire omkadering

Het uitbreiden en versterken van de omkadering rond de topsportwerking is een continue en stapsgewijs proces. Hierbij worden controle en beslissingsmacht verdeeld en staat de zorg voor de sporter centraal. Deze omkadering is essentieel in een topsportomgeving en wordt continue opgevolgd. In topsportdisciplines Toestelturnen meisjes, jongens en Acrobatische Gymnastiek wordt deze interdisciplinaire werking verder uitgebouwd en op punt gezet.

Interdisciplinair team Toestelturnen meisjes seniores

In hun Olympische droom worden atleten ondersteund door een interdisciplinair team. Het team bestaande uit een diëtiste, psycholoog, fysieke trainers, dokter, kiné, … volgt de gymnasten op de voet en bouwt mee aan de prestaties van de sporters waarbij de fysieke en mentale gezondheid van de atleten centraal staat.

Naar aanleiding van de Olymische Spelen in Tokyo, die van 23 juli tot 8 augustus 2021 op de planning staan, geven de experten van Team BELGYM een inkijk op hun werking met onze atleten. Lees de Q&A's in de reeks "Team BELGYM, de entourage" en leet het interdisciplinair team beter kennen.