Coming soon

We blijven werken aan nieuwe initiatieven die dienen bij te dragen aan een solide kader van gezond en ethisch sporten. Zo wordt hard gewerkt aan de uitwerking van de mentale ontwikkelingslijn, die een onderdeel vormt van het Gymfed-sportmodel. Deze ontwikkelingslijn focust op het mentale aspect van de sporter in zijn of haar levensfase. De uitrol ervan wordt in samenwerking met Impetus Academy uitgewerkt.

  • De mentale ontwikkelingslijn beschrijft de ontwikkeling van de mentale vaardigheden die een sporter doorheen de verschillende leeftijdsfasen van zijn of haar (sportieve) carrière kan doorlopen. Werken volgens dit model bevordert een algemeen positief stimulerend ontwikkelingsklimaat.
  • De mentale ontwikkelingslijn informeert de trainer op welke mentale vaardigheden best ingezet wordt elke levensfase, zodat de trainer zijn/haar aanpak kan aanpassen in functie van de noden, de rijpheid en de mentale ontwikkeling van de sporter.
  • De mentale ontwikkelingslijn vormt een onderdeel van het Gymfed-sportmodel. De ontwikkeling van concrete tools om hiermee aan de slag te gaan wordt in een latere periode geïntroduceerd.
"We zijn ons als federatie bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben ten aanzien van onze clubs en hun sporters. De acties die we ondernemen, doen we met de overtuiging en het geloof dat we van de gymsport een modelsport kunnen maken." - Ilse Arys, Algemeen manager