E-magazine

Het E-magazine van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, More than Gym verschijnt driemaandelijks en is de opvolger van de alom bekende Gymtalk! Een tof online en interactief magazine op maat van onze sporters met weetjes, nieuws en fun in een aantrekkelijke lay-out.

Het E-magazine wordt online verspreid via onze website, nieuwsbrieven en social media naar onze leden, partners, bestuursleden en alle andere geïnteresseerden.

De inhoud handelt over belangrijke evenementen die nog komen of reeds voorbij zijn, prestaties van de topgymnasten in binnen- en buitenland en evoluties & trends in de wereld van de gymnastiek, dans, Rope Skipping en Freerunning. Verder komen er nog heel wat toffe rubrieken aan bod waar we bekenden beter leren kennen of we een belangrijk gegeven in de sport dieper onderzoeken. Zowel binnen- als buitenlandse items komen aan bod. Dit alles geïllustreerd met foto's en talloze video's waar we kunnen op blijven doorklikken!

More than Gym #13 - 2021

Een nieuw jaar gaat steevast gepaard met enkele goede voornemens. Welke nam jij voor 2021? En lukte het tot nu toe om ze vol te houden? Wij namen ons voornamelijk voor om te genieten van 2021. Van elk klein, sportief moment. Dat we elkaar snel weer live mogen zien op onze wedstrijden, recreatoernooien, events, opleidingen, jurycursussen …

Ook dit jaar verwennen we jou graag met ons e-magazine More than Gym. Er staan opnieuw enkele heel toffe rubrieken in! Maak kennis met onze seniores jongens Toestelturnen van Team BELGYM in Spotlight Belgium en lees het exclusieve interview met topsporter en filmster Charlotte Verwimp, in Q&A.

In Dotry@home geeft topsporter Noah Kuavita een work-out rond krachthandstand. Bekijk hem zeker en verwerk hem in jouw trainingen. Verder ontdek je in My Week hoe de stage van de seniores meisjes Toestelturnen van Team BELGYM in Malmedy verliep.

More than Gym #12 - 2020

Het laatste magazine van een bewogen jaar. We hopen met z'n allen dat 2021 een beter sportjaar zal worden. In dit magazine blikken we terug op de voorbije Gymgala edities en lichten we de nieuwe seniorenploeg topsport Acro toe!

more than gym e-magazine gymfed

More than Gym #11 - 2020

Een frisse start met het nieuwe seizoen. We gaan er dit jaar voluit voor. Samen staan we sterk én gezond! In deze 11de editie geven we een blik achter de schermen van de opstart van het seizoen, horen we topsporters vertellen over hun zomer en lichten we enkele nieuwe projecten toe. Benieuwd? Lees dan snel verder!

More than Gym #10 - 2020

Het waren bewogen maanden met het Corona-virus in de wereld. Het seizoen werd vroeger dan normaal beëindigd en we moesten wekenlang de trainingen missen. Gelukkig konden we enkele weken geleden starten met de outdoor trainingen en zijn ondertussen ook heel wat clubs opnieuw indoor aan de slag. Met veel goede moed kijken we vooruit! In de tiende editie van ons E-magazine blikken we terug op de Corona-maanden en wat er allemaal in de gymnastiekwereld gebeurde.

More than Gym #9 - 2020

Het Olympisch jaar 2020 wordt ingezet met een nieuwe editie van de More than Gym. Alle opkomende events en projecten worden voorgesteld. Daarnaast geven Julie Van Gelder en Helena Degraeve een interview van de andere kant van de wereld!

More than Gym #8 - 2019

In de laatste More than Gym van 2019 kijken we uit naar het WK TU TRA DMT en het sprankelende Gymgala. Daarnaast spreken we in Q&A met Dominique Verlent die meer info geeft over Coach@home. In Do Try@home geve we meer uitleg over Tabata. Geniet van deze editie!

More than Gym #7 - 2019

Een nieuw seizoen gaat van start! Afgelopen zomer werden heel wat mooie resultaten verzameld door onze toppers. Je ontdekt er alles over in deze More than Gym. Ook komend seizoen staat er heel wat te gebeuren. Op welk event ben jij aanwezig? In Expert view, Q&A en My Week lees je heel wat mooie verhalen van onze leden.

More than Gym #6 - 2019

Het wedstrijdseizoen in België loopt op z'n einde, maar op internationaal niveau begint de gekte nog maar. Ontdek in What's to come naar welke grote events onze atleten de komende maanden trekken. Wist je trouwens dat Belgisch kampioen 2018 Noah Kuavita in het leger is ingetreden? Lees zijn verhaal en zoveel meer in More than Gym #6!

More than Gym #5 - 2019

Ook in 2019 gaan we verder met het verspreiden van toffe content via het online magazine More than Gym. Je komt er meer te weten over Tachina Peeters (Gymplus) en haar avontuur in Groot-Brittannië, de tweeling Nicola & Glen Cuyle (Gym Izegem) en heel wat opkomende nationale & internationale competities!

More than Gym #4 - 2018

De laatste editie van 2018 staat voornamelijk in het teken van de gouden medaille van Nina Derwael. Daarnaast geef Sarah Heriwegh enkele zeer handige tips & tricks om de examenperiode goed door te komen. Ben je een echte acrofan? Scrol dan zeker door naar My Week want daar vertellen Charlotte, Talia en Britt meer over hun dagelijkse leven!

More than Gym #3 - 2018

Heel wat internationale competities staan in het najaar van 2018 op de planning, in deze More than Gym lees je er alles over. In het exclusieve interview met Tachina Peeters komen jullie te weten waarom ze België tijdelijk verlaat. En ook Rope Skipping komt in dit magazine aanbod. Kersrvers wereldkampioene Janne Dewaele deelt haar WK-ervaring.

More than Gym #2 - 2018

Axelle Klinckaert vertelt in nummer twee openhartig over haar come back op topniveau. En in expert view vertelt kinesist Wauter Taurin alles over blessurepreventie bij sporters. Ook wat er op de voorbije grote kampioenschappen gebeurde ontdek je hier. Als laatste geven we jullie in Do Try @Home een 30 day challenge mee, perfect voor de zomer!

More than Gym #1 - 2018

In het eerste online magazine van de Gymnastiekfederatie geven we jullie een overzicht van wat er in 2018 allemaal staat te gebeuren, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap Acro in eigen land. We geven jullie ook enkele toffe oefeningen voor thuis mee én jullie krijgen een groot interview met coach Marjorie Heuls voorgeschoteld.