Gymfed

Interessante inzichten na de Praatcafé's

Praatcafé gemist? Geen nood, we geven jullie graag de verworven inzichten en tips mee!
Inge, Ruth en de regiocoördinatoren vormen samen team Clubondersteuning. In januari en februari trokken we digitaal door het Vlaamse turnlandschap en organiseerden we een online Praatcafé in elke regio.In totaal mochten we 115 bestuurders uit 85 verschillende clubs verwelkomen.

Ontdek de tips en nieuwe inzichten

Jouw club in het kwaliteitsproject 'Q4Gym' van Gymfed?

‘Q4Gym’ is een online kwaliteitsinstrument ontwikkeld door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw met de steun van Sport Vlaanderen om de werking van de jeugdclubs te ondersteunen. Is jouw gym/rope skippingclub nog niet opgenomen in het kwaliteitsproject van Gymfed?
We plannen op dinsdag 1 maart 2022 om 20.00 uur een vrijblijvende online infomeeting (1-1.5 uur) met de geïnteresseerde clubs.
Inschrijven kan HIER tot 25 februari 2022!

Meer info

Webinar: Het statuut verenigingswerk. Hoe zit dat nu? Webinar op 23 februari!

In 2021 was nog een tijdelijke regeling van toepassing voor het verenigingswerk. Vanaf 1 januari 2022 zou een definitieve regeling van start gaan. Ondanks de politieke beloftes is de nieuwe regeling nog niet klaar. Zodra alle officiële informatie bekend is, zullen we jullie correct informeren. De geplande webinar van de Vlaamse Sportfederatie is uitgesteld naar 23 februari 2022 (20.00 uur).

Inschrijven kan nog!

Incentives Q4Gym - Inwisselen waardebon Janssen-Fritsen

Eind december ontvingen de clubs die kozen voor een waardebon van Janssen-Fritsen voor hun incentives Q4Gym een waardebon en factuur van Janssen-Fritsen!
We vragen de clubs die de factuur naar JF nog niet betaalden, dit zeker deze maand in orde te brengen! Voor het inwisselen van de waardebon hebben jullie 1 jaar tijd!

Om te posten in de trainersgroep ...

Copy paste onderstaand tekstje in de whatsapp/facebook groep van jullie trainers: 

Hey trainers, even om te laten weten dat jullie fantastisch goed bezig zijn en we als bestuur enorm trots zijn.
Hebben jullie nood aan extra inspiratie? Op coach@home vinden jullie heel wat inspirerende en leerrijke video's.
Bekijken jullie even dit filmpje? 

EN kopieer deze link naar video in de trainersgroep

Save the date! Algemene vergadering Gymfed op zondag 27 maart!

De Algemene Vergadering van Gymfed vindt plaats op zondag 27 maart 2022. Of deze fysiek of online georganiseerd wordt, zal later beslist worden. Hou alvast deze datum vrij in jullie agenda! We hadden graag een vertegenwoordiging van alle clubs voor de goedkeuring van o.a. het werkingsverslag, financieel jaarverslag, nieuwe clubs, ... Bovendien staan er ook verkiezingen op het programma. Alle info wordt binnenkort aan de clubs bezorgd. 

We hebben jullie input als clubbestuurder nodig!

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen zich goed voelt in zijn vel, werkt de Gymnastiekfederatie samen met Impetus Academy aan een mentale leerlijn die focust op het mentaal welzijn van de sporter. Deze mentale leerlijn is een onderdeel van het Gymfed-sportmodel. Natuurlijk zijn onze trainers een belangrijke sleutelfiguur in de fysieke en mentale begeleiding van de sporter. Zij vormen de voorbeelden en steunpilaren in de ontwikkeling van elk individu.
Een trainer, een superheld!

Voor de verdere uitrol van hands-on, praktijkgerichte en wetenschappelijke onderbouwde workshops en tools rond dit onderwerp hebben we de input van jullie als CLUBBESTUURDER nodig.

Link naar bevraging

Deze nieuwsbrief werd bezorgd aan:

  • Alle bestuurders van de Gymfed-clubs
  • Clubcoachen Q4Gym en regiocoördinatoren
  • Medewerkers en bestuursorgaan Gymfed
Janssen Fritsen Agiva Lotto Vlaamse overheid
© Gymfed • Zuiderlaan 13, 9000 Gent
Tel: 09 243 12 00info@gymfed.be
Uitschrijven