Gymfed

Nieuwsbrief voor bestuurders 24.01

Kandidaturen open voor Gymfed-organisatie in 2022-2023!

De eerste versie van de kalender 2022-2023 werd gelanceerd! Vanaf nu kan elke club een kandidatuur indienen om in het seizoen 2022-2023 een Gymfed-activiteit te organiseren. Het is misschien de ideale gelegenheid om jullie club in de kijker te zetten, jullie sporters een 'thuisvoordeel' te geven, toppers naar jullie gemeente te halen, de clubkas te spijzen, ...

Meer info en kandidatuur stellen

Save the date! Algemene vergadering Gymfed op zondag 27 maart!

De Algemene Vergadering van Gymfed vindt plaats op zondag 27 maart 2022. Of deze fysiek of online georganiseerd wordt, zal later beslist worden. Hou alvast deze datum vrij in jullie agenda! We hadden graag een vertegenwoordiging van alle clubs voor de goedkeuring van o.a. het werkingsverslag, financieel jaarverslag, nieuwe clubs, ... Bovendien staan er ook verkiezingen op het programma. Alle info wordt begin februari aan de clubs bezorgd.

Het Gymfed-sportmodel: Waar staan we nu?

Eind augustus werd het Gymfed-sportmodel gelanceerd. Hierin staat de sporter centraal, net zoals zijn fysiek en mentaal welzijn tijdens het sporten. Het Gymfed-sportmodel formuleert kenmerken van de sporter en aandachtspunten om de sporter een unieke, kwalitatieve en persoonlijke sportervaring te kunnen bieden. Maar waar staan we nu bij het begin van 2022 in de toepassing van het Gymfed-sportmodel?

Meer info

Webinar: Het statuut verenigingswerk. Hoe zit dat nu?

In 2021 was nog een tijdelijke regeling van toepassing voor het verenigingswerk. Vanaf 1 januari 2022 zou een definitieve regeling van start gaan. Ondanks de politieke beloftes is de nieuwe regeling nog niet klaar. Zodra alle officiële informatie bekend is, zullen we jullie correct informeren. De Vlaamse Sportfederatie organiseert op 7 februari (20.00 uur) alvast een webinar voor alle geïnteresseerden! Schrijf snel in! Nog slechts een 100-tal plaatsen beschikbaar!

Wat is de impact van corona op de sportsector?

Welke langdurige gevolgen hebben de coronamaatregelen voor sportclubs en sportfederaties in Vlaanderen?

De onderzoeksgroep Sportmanagement van de Universiteit Gent voert in opdracht van Sport Vlaanderen een onderzoek uit dat de langdurige gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector in kaart brengt.

Een warme oproep om deze allerlaatste Corona bevraging in te vullen. Je kan alle info HIER vinden.

Bevraging Corona sportclubs

Club in de kijker ... K.T. RUST ROEST ST-NIKLAAS-TEMSE

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit nieuwe jaar met de Koninklijke Turnclub Rust Roest Sint-Niklaas-Temse.
Deze club ging aan de slag met de Gymbokaarten en medailles van Kidies. Een schot in de roos!

Lees verder

Deze nieuwsbrief werd bezorgd aan:

  • Alle bestuurders van de Gymfed-clubs
  • Clubcoachen Q4Gym en regiocoördinatoren
  • Medewerkers en bestuursorgaan Gymfed
Janssen Fritsen Agiva Lotto Vlaamse overheid
© Gymfed • Zuiderlaan 13, 9000 Gent
Tel: 09 243 12 00info@gymfed.be
Uitschrijven