10de plaats voor Ward Claeys op YOG 2018

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 12 okt 2018   ‐   Tweet

#yog2018

Foto: BOIC


Met de steun van


Van 6 tot en met 18 oktober gaan in het Argentijnse Buenos Aires de Youth Olympic Games (YOG) door. Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) verdedigde er de afgelopen week de Belgische driekleur in de discipline Toestelturnen.

Ward Claeys turnde na 4 dagen kwalificaties op donderdag 11 oktober voor de 5de dag op rij een wedstrijd. Tijdens deze allroundfinale turnde hij in de 1ste subdivisie aangezien hij zich als 15de plaatste tijdens de kwalificaties. De eerste subdivisie bestond uit de gymnasten die zich wisten te kwalificeren van plaats 11 tot en met plaats 18. Tijdens de tweede subdivisie kwam de top 10 vanuit de kwalificaties in actie.

VERSLAG

Ward opent de AA-finale als allereerste gymnast aan het paard met bogen. Hij brengt een goede oefening en de jury beloont hem met een score van 12.866 punten, meteen een hogere score dan tijdens de kwalificaties. De toon is gezet en daar waar Ward tijdens de kwalificaties aan ringen nog in de fout ging slaagt hij er nu in deze oefening mooi af te werken en 12.566 punten te scoren.

Ward gaat na twee toestellen in de eerste subdivisie aan de leiding van het klassement, later zal blijken dat hij deze niet meer zal afstaan.

Aan sprong behaalt Ward 12.933. Een goed gesprongen kasamatsu met een klein landingsfout. Vervolgens laat hij zeer knap werk zien aan de brug. Verschillende steunelementen afgewisseld met foutloze elementen in hang, om daarna te eindigen met een ‘stick-landing’ bij voorwaartse dubbele salto met halve draai zorgen voor een score van 13.033 (!) aan dit toestel.

Aan de rekstok werkt Ward zijn oefening met drie vluchtelementen zonder grote fouten af en deze maal slaagt hij er wel in om de landing te maken na de triple salto afsprong. De jury beloont hem met 12.733 punten. Ward turnt als laatste toestel vloer en komt hier ook als laatste gymnast in actie. Hij turnt zijn oefening met minder landingsfouten als in de kwalificatie en krijgt hiervoor van de jury 12.633 punten.

Op deze manier weet Ward deze eerste subdivisie aan de leiding af te sluiten. Hij behaalt een totale score van 76.764 punten. Na de tweede subdivisie is duidelijk dat Ward zijn AA-finale op deze Jeugdspelen afsluit op een verdiende 10de plaats!

PODIUM

Ward mag terugkijken op een mooi toernooi waarbij hij nipt enkele toestelfinales mist maar een knappe AA-finale turnt en een goede indruk nalaat op het publiek, de medegymnasten, coaches en juryleden. Proficiat Ward!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen