8ste plaats voor Belgische delegatie Toestelturnen jongens in Stuttgart

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 17 mrt 2017   ‐   Tweet

#wearettj

Luka, Jonathan, Maxime, Daan en Jimmy (Foto: Mathias Hikketik)

Vrijdag 17 maart kwamen onze gymnasten Toestelturnen jongens in actie tijdens de Team Challenge in Stuttgart (GER). Naar aanleiding van het aanstaande EK dat in april doorgaat, een goede voorbereiding voor hen.

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Daan Kenis (Gym Mol), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) en Maxime Gentges (FfG) kwamen in actie in de tweede subdivisie.

Onze jongens startten hun wedstrijd aan de ringen. Met een gemiddelde score van 13,5 een goede start. Aan sprong zijn het Jonathan en Daan die hoge ogen werpen. Beiden halen een score van 14,5 - een gedeelde eerste plaats voor onze boys op dit toestel! Aan de herenbrug is het Jimmy Verbaeys die de hoogste score weet te behalen voor België, een netjes uitgevoerde oefening levert het team 14,350 punten op. De jongens werken de overige toestellen verder af in Olympische volgorde. Aan grond is het Daan die met een mooie score van 13,950 de hoogste score voor België weet te turnen. Aan het laatste toestel, paard met bogen verloopt het iets minder goed en laten we toch wel enkele punten liggen.

In het teamklassement eindigt België met een totaalscore van 239,3 punten op een achtste plaats.

Zaterdag 18 maart staat de finale gepland om 16 uur. Hier zien we de 6 beste landen uit de kwalificatie terug.