10 dingen die elke (ex)-gymnast herkent

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 21 jun 2017   ‐   Tweet

#weareymHeb jij ook de turnmicrobe te pakken? De jarenlange motivatie en het enthousiasme voor de sport is iets wat nooit zal verdwijnen. Turn je zelf nog, ben je ondertussen trainer of jurylid? Je herkent een (ex)-gymnast onmiddellijk aan deze dingen.

1. Turnles op school, gaan we eindelijk eens echt turnen?
Spagaat, rekstok, brugje, touwklimmen of een salto op een minitrampoline? So easy... Jij bent dan ook diegene die telkens alles dient voor te tonen, met de nodige "wauws" van je klasgenoten.

2. Feestje? Ik kom wel later!
Een training missen? No way, staat niet in je woordenboek! Als er een feestje is werk je eerst netjes je training af en sluit je wel later aan bij de groep. Turnen komt altijd op de eerste plaats.

3. Bloed, zweet en tranen. Maar die overwinning, daar doen we het voor!

Je brengt ettelijke uren door in de zaal en de trainingen verlopen niet altijd even vlot. Maar dat fantastische gevoel na die overwinning doet je de minderen momenten onmiddellijk vergeten! #proud

4. Je hebt een kast vol turnpakjes!

Ben je nog steeds aan het turnen of ben je al enkele jaren gestopt? Elke (ex)-gymnast heeft een stapel turnpakjes in zijn kast liggen. Van de eerste wedstrijd toen je 8 jaar was tot de laatste wedstrijd met dat fantastisch resultaat! Elk pakje heeft een speciaal plekje in je hart en je kan hier absoluut geen afstand van nemen!

5. Medailles, medailles en nog een medailles.

Naast die stapel turnpakjes staat een doos vol diploma's en medailles. Het zijn er téveel om allemaal aan de muur te hangen. Om nog maar te zwijgen van de vele aandenkens ...

6. Wanneer je een muziekje hoort waarop je nog een oefening geturnd hebt, begin je vrolijk mee te dansen!
Het mag nog een nummer van 10 jaar geleden zijn, wanneer jij het deuntje hoort kan je het niet laten om mee te dansen. Je weet nog alle pasjes perfect uit je hoofd, je hebt de oefeningen dan ook 100-maal gedaan! #opnieuw

7. Je vindt dat turnen veel te weinig op tv komt.
Voetbal, wielrennen en tennis ... Er zijn ook nog andere sporten? Je gaat dan ook volledig uit je dak wanneer het opnieuw Olympische Spelen zijn, eindelijk wat turnen op tv! Puur genieten!

8. Je hebt altijd en overal de neiging om je tenen te strekken!
De kassa in de supermarkt, een balustrade op terras of gewoon in je zetel, elke gelegenheid is er eentje om die benen en tenen even te strekken. Zo herken je een echt getrainde gymnast!

9. Ben je op reis? Reden te meer om nog even die turnskills boven te halen!
De zwembadrand, het strand, een mooi terrasje? Elke plek is goed genoeg om even een handstand, salto of hoeksteun boven te halen.

10. En van die handstand moet zéker een foto op Facebook of Instagram
#turnskillsbovenhalenopreis
Laat die likes maar komen!

ONCE A GYMNAST, ALWAYS A GYMNAST

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen