2 x Goud en zilver voor Team BELGYM op World Cup Acro

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 16 mei 2022   ‐   Tweet

#weareacroMet de steun van


logo-web-v2-zonderachtergrond.png

Maia International Acro Cup

Van 13-15 mei kwamen onze drie seniores formaties Acro in actie op de World Cup in Portugal. Een laatste belangrijke internationale stap richting de World Games in Birmingham deze zomer. Onze teams brachten tweemaal goud en eenmaal zilver mee naar huis.

Na het WK in Baku, de FIAC in Puurs sloot de World Cup in Maia de internationale voorbereidingsperiode voor onze acrogymnasten af. Op het programma stonden de tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties, gevolgd door de finale op zondag waar de gymnasten hun combined oefening brachten.

Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) turnde een sterk parcours en mocht na een fantastische combined oefening op zondag het goud mee naar huis nemen. 

 1. België 29.770 punten
 2. Urkaïne 27.800 punten
 3. Australië 27.650 punten


  Wereldkampioenen Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter) hadden enorm veel zin om in Maia het beste van zichzelf te geven. En dat deden ze ook! Met drie foutloze oefeningen en een zeer knappe score van 30.000 (!) voor hun combined oefening op zondag wisten ze de jury te overtuigen en gingen ze het met goud aan de haal. 

  1. België 30.000 punten
  2. Duitsland 28.440 punten
  3. Azerbeizdjan 27.920 punten


  Het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) kwam eveneens in actie op deze World Cup. Ook zij veroverden met hun tempo- en balansoefening een plekje in de finale op zondag en konden daar met 29.160 punten de zilveren medaille verovereren. Enkel Groot-Brittannië deed beter! 

  1. Groot-Brittannië 30.110 punten
  2. België 29.160 punten
  3. USA 27.420 punten


  Onze teams turnden allemaal een zeer knappe finale en lieten zien dat ze klaar zijn voor de World Games!  Wil je onze Acroformaties nog in actie zien voor ze afzakken naar Birmingham in juli? Kom dan zeker kijken naar het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping eind mei! 

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen