442 deelnemers voor het WK TRA-DMT-TU

Els Coppieters   ‐  Donderdag 9 aug 2018   ‐   Tweet

#wearetumbling#wearetrampoline

Van 7 tot 10 november is Sint-Petersburg (RUS) gaststad voor het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling.

De definitieve inschrijvingen zijn gedaan en er werden 442 gymnasten uit 33 landen aangemeld. Het gaat hierbij om maximale aantallen, want in de meeste landen zijn de selectieprocedures nog niet voorbij en dus weten we nog of al deze plaatsen worden ingevuld. Tegen half oktober, hebben we een zicht op wie er effectief in Rusland zal verschijnen. Ook in België zijn de procedures nog aan het lopen en trainen de gymnasten momenteel hard om de gevraagde normen te realiseren vóór begin oktober. Tachina Peeters (Gymplus - Tumbling) en Loïc Lenoir (WIK Oostende - Trampoline) sprongen de gevraagde normen als een, maar moeten nog vormbehoud tonen en de anderen kandidaten hebben nog even om alles uit de kast te halen en te tonen dat ze ook een plaatsje verdienen op het WK.

Daarnaast is dit WK ook een beetje speciaal. Geen traditionele teamcompetitie in de verschillende disciplines, maar voor het eerst een 'gecombineerd team event'. Daarbij kunnen landen een ploeg maken met een meisje en jongen in elke discipline (2 gymnasten trampoline individueel, 2 paren trampoline synchroon, 2 DMT-springers en 2 tumblers) en de 5 beste landen nemen het tegen elkaar op een in 'Combined Team Event'. Iets om naar uit te kijken!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen