Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport - het gebruik van het vlaggensysteem

Inge Doens   ‐  Zaterdag 10 jun 2017   ‐   Tweet


Met de steun van


Bijscholing gericht naar bestuurders en trainers

De Vlaamse Atletiekliga organiseert maandag 26 juni 2017 (19.30 tot 22.00 uur) samen met ICES en DYNAMO een infosessie “Sport met Grenzen” waarbij onder meer het vlaggensysteem besproken wordt. Ook Gymfed-clubs kunnen inschrijven!

Wat doe je als een trainer een jonge atleet individueel traint? Kunnen jongeren en volwassenen samen in een kleedkamer? Zijn in de gedragscode van jouw club afspraken opgenomen betreffende seksueel grensoverschrijdend gedrag? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden in het bijzijn van kinderen? Wat doe je als een onbekende toeschouwer ongewenst foto’s neemt van jouw atleten? Welke stappen neem je als een ouder een probleem meldt? Kan je een lid schorsen of uitsluiten voor lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag? Is er een meldpunt in de club? Waar kan je als vertrouwenspersoon terecht voor extra ondersteuning?

Op al deze vragen biedt “Sport met grenzen: Vlaggensysteem” een antwoord. Het pakket bestaat uit een handleiding en 30 situaties die in de sport voorkomen. Om dit thema volwaardig in jouw club aan te pakken vind je in “Sport met grenzen: Beleidsinitiatieven” concrete acties die je als bestuur je club kan verwezenlijken. De vorming is een mix van theorie, tips, voorbeeldcases en eigen aangereikte situaties.

Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met Dynamo en het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) en is ook toegankelijk voor niet-leden van de Vlaamse Atletiekliga.

Datum: maandag 26 juni 2017 - 19.30-22.00 uur
Plaats: Kantine Atletiekarena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272 te 3010 Kessel-lo
Inschrijving en deelnamevoorwaarden: hier

Elke deelnemer ontvangt een deelnameattest van Dynamo.

Sporten met grenzen

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen