Acrotoppers in actie op European Games

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 20 jun 2019   ‐   Tweet

Van 21 tot 30 juni staat in Minsk (Wit-Rusland) de tweede editie van de European Games op het programma. Deze European Games worden, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd.

De spits in Minsk wordt afgebeten door onze acrogymnasten. Meisjes drie Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym komen op zaterdag 22 en zondag 23 juni in actie in de Minsk Arena. Zij nemen het op tegen de teams uit Belarus, Groot-Brittanië, Israël, Nederland, Portugal, Rusland en Oekraïne. De meisjes trainen in het topsportcentrum in Gent onder leiding van Sergey Tretjakov en choreografe Irina Shadrina. Binnen de discipline Acro komen op deze European Games eveneens de gemengde paren in actie. Voor België zien we hier geen formatie aan het werk.

Voor onze meisjes staan er 3 competities op het programma. Zowel in de balans-, tempo- als combined-competitie komen er 8 teams in actie. Er wordt geen onderverdeling gemaakt in kwalificaties en finales, na elke wedstrijd worden er dus medailles verdeeld.

*Uren Belgische tijd

Van 27 tot 30 juni is het de beurt aan onze gymnasten binnen de discipline Toestelturnen. Hier zijn het Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) die de Belgische driekleur verdedigen.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen