Belgische titels Rope Skipping teams verdeeld

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 18 mrt 2019   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Podium bij de vrouwen 15+ op zondag - Foto Christian Degroote

Belgisch kampioenschap Rope skipping teams 2019

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart werden in Wuustwezel de Belgische titels in de discipline Rope Skipping teams verdeeld. Ook de Europese selectie werd bekend gemaakt.

Zaterdag 16.03

De Mixed teams en mannenteams kwamen op zaterdag in actie. Na de beloften 's morgens was het 's middags de beurt aan de 15+ skippers.

Het team Siluskip Jelle (XL Rope & Dance) ging na een spannende competitie met de Belgische titel aan de haal. Het zilver ging naar J-Clek (RSC Rivierenhof) en het brons was voor Recrean Shana (Recrean Skippers). Alle teams op het podium wisten de kaap van 4000 punten te overschrijden en zijn ook automatisch geselecteerd voor het Europees kampioenschap deze zomer.

Ook de teams die op de 4de en 5de plaats eindigden mogen de Belgische driekleur op het EK verdedigen. Proficiat Skippies Mix Stef (Skippies Bierbeek) en Siluskip Alec (XL Rope & Dance)!

Bij de mannenteams kroonde het team One Hit Wonders (Hipe Skip Merksem) met 2077.26 punten zichzelf tot Belgisch kampioen.

Zondag 17.03

Op zondag was het dan de beurt aan de vrouwen. Ook daar zagen we 's morgens de beloften en 's middags de 15+'ers aan het werk.

Belgisch kampioenen 2018 én wereldkampioenen 2018 Reacrean Joyce (Recrean Skippers) verlengen hun Belgische titel en bewezen ook dit weekend nog maar eens dat ze de beste zijn. Het zilver ging bij de vrouwen naar Rom Meisjes A (Rom Skippers Mechelen) en het brons was voor SeniorHandles G1 ( RSC The Handles).

Naast deze drie medaillisten zullen ook de Skippies Meisjes Goele (Skippies Bierbeek) en Recrean Fiona (Recrean Skippers) meedingen voor de medailles op het Europees kampioenschap in Graz (AUT)

Bij de vrouwen werd er trouwens ook nog een Belgisch record verbroken. The Handles uit Deinze sprongen in de categorie single rope speed 381,5!


Het Europees kampioenschap gaat door van 18-23 juli in Graz (AUT). Een grote Belgische delegatie skippers trekt dan naar Oostenrijk en neemt het op tegen verschillende toplanden uit Europa.

Op de planning van dit EK staan de individuele (=masters) en teamcompetities. In elke competitie zien we skippers in twee leeftijdscategorieën aan het werk. De skippers tussen de 12-14 jaar komen in actie op het junioren EK. De delegatie 15+ strijdt voor de effectieve Europese titel.

Programma & Belgische delegatie

 • 19.07: Teamcompetitie 12-14 jaar
  • 1 jongensteams
  • 5 meisjesteams
  • 5 mixed teams
 • 20.07: Teamcompetitie 15+ jaar
  • 5 vrouwenteams
  • 5 mixed teams
 • 21.07: Individuele competitie (= masters)
  • 15+ jaar: 8 overall skippers (4 mannen/4 vrouwen)
  • 12-14 jaar: 8 overall skippers (4 jongens/4 meisjes)

> Meer info over het EK vind je hier.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen