Bijna 300 nieuwe trainersdiploma's in 2021

Els Coppieters   ‐  Woensdag 12 jan 2022   ‐   Tweet

Jaarlijks organiseren de Vlaamse Trainersschool en Gymfed samen tal van opleidingen om (kandidaat)trainers de kans te geven een trainersdiploma te halen. De ideale tool om op een leuke, opbouwende, verantwoordelijk en kwalitatieve manier training te geven.

In 2021 behaalden maar liefst 297 Gymfed-trainers een trainersdiploma. Het overgrote merendeel behaalde een eerste diploma, namelijk dat van initiator, maar er zijn er natuurlijk ook die een stapje hoger gingen en zich nu Instructeur B, Trainer B of Trainer A mogen noemen. En dat in een coronajaar waarin heel wat cursussen werden uitgesteld, opnieuw gepland of nog niet konden afgewerkt worden. 

Een topprestatie van deze geëngageerde trainers en hun clubs!

Zo zijn er 117 clubs die minimum 1 nieuw gediplomeerde trainer in hun trainerskorps hebben. Een belangrijke kwaliteitsimpuls voor hun clubwerking! Wanneer we de top 3 bekijken zien we dat volgende clubs de kroon spannen:

  1. OTV Nazareth (13 trainers)
  2. Gympuls Essen (12 trainers)
  3. ROM Skippers Mechelen (10 trainers)

Wil jij jouw goede voornemens kracht bij zetten? Schrijf je dan in voor een trainersopleiding! In 2022 hebben we een ruim aanbod van 27 initiatorcursussen (Gymnastiek, Rope Skipping, Ritmiek, Kleutergym, Gym voor Seniores en Parkour & Freerunning), 12 modules Instructeur B en 4 modules Trainer B. Voor elk wat wils dus... Alle info vind je terug op onze activiteitenpagina.

De planning voor 2022 is natuurlijk al volledig, maar wil je als club een initiatorcursus bij jou in de zaal laten doorgaan en op die manier jouw trainers vlakbij de opleiding laten volgen, hou onze site in de gaten, want eind april stellen we de kandidaturen hiervoor open. Of stuur ons alvast een mailtje met je interesse en we bezorgen je ten gepaste tijde alle informatie.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen