Brons voor juniores meisjes op Elite Gym Massilia

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 20 nov 2018   ‐   Tweet

#wearettm

Photo: Caro Photografeuz

Tijdens het weekend van 16-18 november trokken de juniores meisjes naar Marseille (FRA) om er deel te nemen aan de gerenommeerde Elite Gym Massilia. Het team kaapte de bronzen medaille weg!

Stacy Bertrandt kwam als enige gymnast individueel in actie op de Open Massilia en zette een zeer knappe prestatie neer! Met een topscore aan balk van 13.167 punten en een totaalscore van 50.683 punten greep ze net naast het podium en eindigde ze op de 4de plaats. Er turnden in totaal 78 meisjes allround. Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

De overige vier meisjes Noémie Louon, Jade Vansteenkiste, Margaux Daveloose en Julie Vandamme kwamen op 17 november in actie op de Masters. Ook zij turnden een zeer knappe wedstrijd en wisten met een totaalscore van 149.550 punten de bronzen medaille weg te kapen. Het goud was voor thuisland Frankrijk en het zilver ging naar de meisjes van Rusland. Margaux Daveloose zette de beste Belgische prestatie neer en eindigde in het AA klassement op de 8ste plaats. Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

Tijdens de Masters konden de meisjes zich ook plaatsen voor de toestelfinales op 18 november. Aan balk kwamen Stacy Bertrandt en Julie Vandamme in actie. Ze eindigden op een respectievelijke 5de en 6de plaats. Aan de damesbrug zagen we Margaux Daveloose nog in actie. Een zeer knappe oefening leverde haar 13.300 punten en een zilveren medaille op!

Belgische delegatie:

  • Noémie Louon (Turnclub Varsenare)
  • Jade Vansteenkiste (Gym Izegem)
  • Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare)
  • Julie Vandamme (Turnclub Varsenare)
  • Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen