Brons voor juniores Toestelturnen jongens op vriendschappelijke interland

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 18 nov 2019   ‐   Tweet

#wearettj

BEL - SUI - ITA - NED

Op zaterdag 16 november vond in Dendermonde een vriendschappelijke interland plaats in de discipline Toestelturnen jongens. Vijf juniores verdedigen er de Belgische driekleur en eindigden op een knappe 3de plaats.

Het was een druk weekend voor turnclub GymMax. Naast de Teamcup voor Toestelturnen meisjes en een kwalificatiewedstrijd in de discipline Toestelturnen jongens stond er ook nog een internationale wedstrijd op de planning bij de juniores toestelturnen jongens. Onze Belgische jongens namen het op tegen gymnasten uit Zwitserland, Italië en Nederland.

(Foto Christian Degroote)

Drie Vlaamse en twee Waalse gymnasten turnden de teamcompetitie in Dendermonde. Onze jongens eindigen uiteindelijk met 226.600 punten op de derde plaats. Het goud was voor de Zwitserse jongens met 233.800 punten en het zilver voor de Italiaanse jongens met 232.100 punten. Nederland eindigde met 219.250 punten op de 4de plaats.

Individueel pakte de Zwitserse jongens FLorian Langenegger en Mattis Piffaretti nog het zilver en het brons en was het goud voor Lorenzo Casli (ITA).

Belgische delegatie

  • Nicola Cuyla (Gym Izegem)
  • Glen Cuyle (Gym Izegem)
  • Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe)
  • Victor Martinez (FfG)
  • Wout De Smedt (FfG)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen