Club in de kijker - G-gym bij Gympuls Essen

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 13 okt 2021   ‐   Tweet

#clubindekijker

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In oktober is het de beurt aan de G-gymwerking van Gympuls Essen!

De Antwerpse club Gympuls Essen telt meer dan 500 leden en is het resultaat van een fusie in 2016 tussen Vlug en Blij en Volharding. De naam Gympuls staat voor een nieuwe impuls.

Gympuls is een jonge en dynamische club. Het doel van de club is het sporten binnen de gemeente Essen te stimuleren en dit op een gezonde en verantwoorde manier. Ze bieden naast de algemene leeftijdsgroepen van 2,5 tot 60+ ook nog Acro, Toestelturnen, Trampoline, Rhönrad, Freerunning, Dans, Tumbling en ook nog trommelen, BBB én G-gym aan.

G-gymwerking

Tien jaar geleden startte Gympuls met de G-gymwerking op vraag van enkele ouders om kinderen met een beperking ook de kans te geven om te turnen. Al snel groeide de groep en werden de G-gymnasten onderverdeeld in 2 groepen volgens leeftijd.

Lotte Pockelé en Stijn Van Hoydonck zijn een grote meerwaarde in het G-gymtrainersteam. Vanaf de start van de G-gymwerking waren ze erbij, nu 10 jaar later zijn ze uitgegroeid tot echte trainers waar de club op kan bouwen. Toen de club een tijdje geleden werd geconfronteerd met een tekort aan trainers bij hun team, stelde ze hen de vraag of ze wilde helpen. Ze zeiden beide voluit JA en stonden direct voor hun klaar.

Lotte is heel timide en voelt direct aan wanneer één van de gymnasten een moeilijk moment heeft. Op een heel subtiele manier begeleid ze de gymnast en geeft ze hem/haar de juiste ondersteuning. Stijn is heel actief en durft het voortouw te nemen, hij doet de oefeningen voor, helpt en ondersteund bij de oefeningen en geeft tips aan de gymnasten.

De club staat er versteld van hoeveel ze groeien als trainer en als persoon. Het bewijst nog maar eens dat mensen met een beperking zoveel meer kunnen dan wat wij denken.

Ze hebben gezamenlijk al heel wat grenzen verlegd en de G-gymnasten blijven verbazen, ze kunnen zoveel meer dan wij soms denken. Tijdens die 10 jaar hebben ze 2x deelgenomen aan het Gymgala, organiseerde ze hun eigen G-gymkampioenschap, deden ze mee met ons Gympuls turnfeest ...

Bij G-gym zijn alle kinderen en jongeren met een mentale beperking van harte welkom. In hun training proberen ze samen de sportieve grenzen te verleggen en genieten ze van alle soorten bewegingsvormen. De club organiseert trainingen in 2 groepen volgens leeftijd:

  • groep 1 : vanaf 6 jaar
  • groep 2 : vanaf 12 jaar
Ons fantastisch G-gymtrainersteam Gympuls Lieve De Winter, Lotte Scheffer, Stijn Van Hoydonck, Lotte Pockelé en Brigitte Van Aert!

> Ben je nog op zoek naar een toffe club in de regio Essen? Neem dan zeker een kijkje op hun website


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen