Club in de kijker - Gym 90 Beringen

Sylvie Gheysen   ‐  Woensdag 9 jun 2021   ‐   Tweet

#clubindekijker

Gym 90 Beringen vzw

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten het seizoen af met turnclub Gym 90 Beringen. 

In september 2020 zijn 3 clubs (Gym 90, Plicht en Vermaak Beringen & Turnkring Olympia Koersel) samengesmolten tot 1 vzw, namelijk Gym 90 Beringen vzw. De club bestaat ondertussen al meer dan 30 jaar en telt maar liefst 414 leden! Ze staan voor veelzijdig bewegen met een breed, laagdrempelig en eigentijds trainingsprogramma waarbij ze dans en diverse turndisciplines aanbieden zoals Acro, Recrea, Trampoline en Toestelturnen meisjes

Iedereen is welkom voor zowel competitie als recreatie. Ze bieden de activiteiten aan op een opvoedkundige, fysieke en sociaal-maatschappelijk verantwoorde manier. Gym 90 Beringen beschikt dan ook over het Q4Gym-Label


De gymnasten trainen in verschillende zalen, onder andere in turnhal 't SAC en sporthal 't Beverke. Een leuk wist-je-dat-je is dat de turnhal van het SAC vroeger een mijnschool was én 1 van de eerste zalen in Vlaanderen met een valkuil & Olympische vloer. Op die manier moesten de gymnasten geen materiaal meer op- en afbouwen! 

De club organiseert jaarlijks heel wat activiteiten zoals: 

  • Sinterklaasfeest 
  • Eetdag 
  • Gym-kampen in de krokus- en paasvakantie 
  • Turnfeest 
  • Einde seizoensactiviteit 


Al deze activiteiten konden dit jaar jammer genoeg niet doorgaan door het coronavirus. Toch zorgen ze maandelijks voor creatieve challenges voor de gymnasten! Ontdek het op hun Facebookpagina.

Ben jij nog op zoek naar een toffe club in de regio van Beringen? Neem dan zeker een kijkje bij Gym 90 Beringen!   

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen