Club in de kijker - Gympuls Essen

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 10 okt 2018   ‐   Tweet

#clubindekijker

Win-win actie

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In oktober is het de beurt aan Gympuls Essen!

Gympuls Essen

De Antwerpse club Gympuls Essen telt ongeveer 650 leden en is een gloednieuwe club. In 2016 fusioneerde Vlug en Blij en Volharding. Samen hadden ze 1 grote droom " een eigen turnhal ". De naam Gympuls staat voor een nieuwe impuls.

Zo heeft Gympuls als piepjonge club 150 jaar turnervaring en vele sympathisanten. Sommige dromen komen ook echt uit! Zoals onder andere de prestigieuze organisatie van het BK Tumbling, Trampoline en DMT in 2018, maar vooral ook de realisatie van een superdeluxe "turnhal" waar ze op 1 oktober aan beginnen bouwen. Een moderne turnhal waar hun vele disciplines hun gading zullen vinden.

Gympuls is een jonge en dynamische club. Het doel van de club is het sporten binnen de gemeente Essen te stimuleren en dit op een gezonde en verantwoorde manier. Ze bieden naast de algemene leeftijdsgroepen van 2,5 tot 60+ ook nog Acro, Toestelturnen, Trampoline, Rhönrad, Freerunning, Dans, Tumbling en ook nog trommelen, G-gym en BBB aan.


World Age Group Competition

Klasgenootjes Femke Loos en Anna Buyens nemen begin november deel aan de WAGC Tumbling in Sint-Petersburg (RUS). De club zette een actie op poten om de meisjes een financieel duwtje in de rug te geven.

Voor Femke is het de eerste keer dat ze aan een grote internationale wedstrijd deelneemt. Na enkele jaren in het B-niveau maakte ze vorig seizoen, mét succes, de overstap naar het A-niveau. Ze dwong haar selectie voor het WAGC in St-Petersburg af tijdens de laatste selectietest in Aalst.

Anna Buyens draait al enkele jaren mee op het hoogste niveau. Ze selecteerde zich voor het WAGC in Sofia en werd daar eerste Belgische juniore op een dertiende plaats. Op het Europese kampioenschap in Bakoe (AZE) eindigde ze knap op de 6e plaats!


De actie

De club stapte met hun stoute schoenen naar de plaatselijke bakker en stelde een win-win actie voor om de meisjes te sponsoren voor de WAGC. De gymnasten werden gekoppeld aan een topproduct en kregen in ruil een % bij het verkochte product.

Bakker Van Thillo was al een tijdje aan het broeden op het idee om een hele spelt-lijn te starten en greep deze kans om de spelt-sandwiches te lanceren. Samen met dorpsfotograaf Margo Tilborghs en The Shirtfactory werd de affiche op poten gezet.

Bakker Eric Van Thillo voegde er nog een extraatje aan toe, Russische roulette. Anna en Femke mochten zelf in de deeg van 10 spelt-sandwiches een verrassing steken. Wie de verrassing vindt in zijn/haar spelt-sandwich wint een gratis taart voor 10 personen bij Bakker Van Thillo. Ze worden verkocht in Essen, Kalmthout en Hoogstraten.


Ben je nog opzoek naar een toffe club in Antwerpen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Gympuls Essen. Misschien wordt dit wel de club van je dromen!Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen