Club in de kijker - I.V. Dans & Gym

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 14 feb 2018   ‐   Tweet

#clubindekijker

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan I.V. Dans & Gym.

I.V. Dans & Gym werd opgericht in 1897 en is daarmee één van de oudste clubs in België. De club telt een kleine 500 leden en de verschillende lessen gaan door in Gent en Melle. Ze bieden naast kleutergym en recreatieve gymnastiek & dans ook Dans en Demo en Toestelturnen meisjes, volwassen gym en aerobics aan.


Naast goede resultaten bijeen turnen op verschillende wedstrijden hechten ze ook enorm veel belang het opvoeren van turn- en dansshows. Zo staat op 4 maart hun volgende turnshow op de agenda.

Na 2 geslaagde edities van hun dansshows presenteert de dansleiding op 12 mei 2018 in het Capitool te Gent een dansvoorstelling naar het sprookje van H.C. Andersen: De dansende, rode schoentjes

De wedstrijdploeg van I.V. gym is een leuke bende die heel goed aan elkaar hangt. Mijn dochter is er begonnen net voor ze naar het 4de leerjaar moest. Ze had nog nooit aan Toestelturnen gedaan in tegenstelling tot de anderen. Haar eerste wedstrijden was in c10 en ze behaalde er mooie resultaten net als de andere gymnasten. Ze begon met een achterstand maar dankzij de trainsters heeft ze die helemaal ingehaald. - mama Marieke

Ben je nog op zoek naar een toffe club in regio Gent of Melle? Neem dan zeker een kijkje bij I.V. Dans & Gym.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen