Club in de kijker - Jong en Moedig Genk

Marloes de Brabandere   ‐  Woensdag 9 sep 2020   ‐   Tweet

#hetiscoolombijdejemtezijn

Het 75-jarig jubileum van JEM!

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In de maand september is dat Jong en Moedig Genk.

Jong en Moedig Genk viert dit seizoen (2020-2021), samen met hun 400 leden, hun 75 jarig bestaan. JEMGenk staat al sinds 1946 voor een turnclub die verschillende disciplines aanbiedt aan jongens & meisjes in Genk en omstreken. Dit doen zij zowel op recreatief als competitief niveau. Hierbij streven zij naar een zo breed mogelijk aanbod voor een zo breed mogelijk publiek. Dit brede aanbod bestaat uit: Multimove (kleuterturnen), recreatief en competitief Toestelturnen voor jongens en meisjes, Freerunning en Tumbling op recreatief en competitief niveau.

Jem Genk heeft naast een heleboel betrouwbare en enthousiaste vrijwilligers ook meer dan 30 trainers die zich altijd voor de volle 100% inzetten.


Jong en Moedig Genk wil graag een van hun trainers, Hoessein Hijjit, in de bloemetjes zetten. Hoessein is al 28 jaar trainer bij de club en geeft les aan de gymnasten Toestelturnen jongens en Tumbling. Hij leerde het 'vak' van Louis Leekens, zelf ooit Belgisch Kampioen en Nationaal trainer - weliswaar al heel lang geleden.

Danny Millen, voorzitter JEMGenk, vertelt: "Toen Louis Leekens stierf was Hoessein een sterkhouder van onze TTJ en Tumbling groep. Hij zorgde niet alleen voor de gymnasten, maar steunde ook de werking van de club door actief op zoek te gaan naar sponsors of werkte acties uit om extra geld in de clubkas te krijgen. Bij evenementen als ons turngala was hij ook altijd van de partij, zowel als trainer als tapper achter de toog. Ondertussen laat zijn gezondheid het wat afweten en moet hij zijn trainingsactiviteiten op een zeer laag pitje zetten. Ondanks dat wil hij de club blijven ondersteunen. Wij zijn heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet in de club. Het is met niets te betalen; mooie woorden en bloemen schieten tekort. Eigenlijk zouden trainers, die decennialang dag in en dag uit in de gymzaal staan, ook een gouden medaille moeten krijgen of een ster op de walk of fame van toptrainers. Hoessein verdient zo'n ster!

(de JEM tumlinggroep)

Ben je nog op zoek naar een club in Genk? Neem dan zeker een kijkje bij JEM!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen