Club in de kijker - Klimop R.T. Merksem

Marloes de Brabandere   ‐  Woensdag 10 jun 2020   ‐   Tweet

100 jaar Klimop!

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Het seizoen sluiten we af met Klimop R.T. Merksem!

Deze club uit Merksem werd opgericht in 1920, dat wil zeggen dat zij dit jaar 100 kaarsjes mogen uitblazen! Klimop telt ondertussen al meer dan 300 leden. Zij zijn zowel op recreatief als competitief niveau actief en kinderen vanaf 3 jaar kunnen bij hen terecht voor onder andere Kleuterturnen, Acro, Tumbling, Trampoline en Dans & Demo!

Voor hun 100-jarig bestaan zouden zij, in mei van dit jaar, hun turngala: "the secret library" organiseren. Helaas moest dit omwille van het Coronavirus geannuleerd worden. Ze zijn wel al volop bezig plannen te maken om hun turngala in 2021 te organiseren! Op die manier willen zij ondanks alles dit mooie jubileum toch nog vieren!

Geschiedenis

Klimop R.T. Merksem, een arbeidsgymnastiekvereniging, werd in 1920 opgericht onder de naam "De Rode Turners". Het idee om een gymnastiekvereniging op te starten kwam vanuit vluchtelingenkampen uit Nederland en had als doel de Belgische jeugd ook meer fysiek te laten bewegen. Bovendien droeg de opstart die tijd ook bij aan het heropstarten van sport na WOI. Toen had de club al zo'n 70 leden. Turners moesten vroeger minimum 14 jaar zijn om zich te kunnen aansluiten bij de club, ondertussen zijn dat kinderen vanaf 3 jaar geworden! Bovendien organiseren zij al sinds de jaren 70 jaarlijks een gymgala! In 1990 kreeg de turnclub dan haar huidige naam. De vereniging voert vandaag nog steeds een evenwaardig tweesporenbeleid rond basisgymnastiek en competitiegymnastiek. Zij zijn dan ook uitgegroeid tot een bruisende club met veel pit!


1923: Groepsfoto in het Volkshuis in de Wuytslei te Merksem.


Ben je nog op zoek naar een club voor volgend jaar in de regio Merksem?

Neem dan zeker een kijkje bij Klimop R.T. Merksem!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen