Club in de kijker - KTDV Populaire Halle vzw

Flore Verhaeghe   ‐  Woensdag 11 mei 2022   ‐   Tweet

125e verjaardag voor KTDV Populaire Halle vzw

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In mei zetten we KTDV Populaire Halle vzw in de kijker.

KTDV Populaire Halle vzw bestaat al sinds 1897, wat dus wil zeggen dat ze dit jaar maar liefst 125 jaar bestaan. Iedereen vanaf 2,5 jaar kan er terecht, zowel in de competitieve groepen als in de recreatieve groepen. Je kan er verschillende disciplines beoefenen: Toestelturnen Meisjes, Trampoline, (Dubbele) Minitrampline, Airtrack en Dans. Daarnaast bieden ze ook verschillende groepslessen aan zoals Aerobics, Fatburner en Step. De club telt momenteel meer dan 300 leden. Ze zijn ook trotse eigenaar van het Q4Gym-label.

De club vloeit voort uit de 'Cercle de Gymnastique et d'Escrime', in die club werd aan turnen en schermen gedaan. Doordat er wat ruzie was binnen het bestuur, ging de club uiteen. Een beetje later, in 1897, richtten enkele leden de turnclub 'La Populaire' op. Tot midden de jaren '60 was de club zeer competitief. Er waren dan ook veel gymnasten die belangrijke prijzen wonnen. Zo hadden ze een Belgisch Kampioene die 5 jaar op rij won en ook waren er verschillende gymnasten die naar de wereldspelen en Olympische Spelen mochten.


Na hun gouden jaren in de jaren '60 kende de club een turbulente periode. Er kwam een einde aan deze periode toen Armand Deridder voorzitter werd, en dit voor 30 jaar. In 2009 werd Magda Steenhouw voorzitter en dit is ze nog altijd tot op de dag van vandaag. De club werd in 2010 weer een vzw en er werden nieuwe wedstrijdploegen opgestart in de disciplines Trampoline, Toestelturnen Meisjes en Dans. Hoewel de nadruk vroeger vooral lag op competitie, ligt de nadruk nu ook zeker op recreatie. Iedereen kan terecht in de club: of je nu een goede gymnast bent met veel ambities of een gymnast die vooral voor het plezier turnt. De club is wel zeer trots dat ze sinds dit jaar een gymnast hebben bij de Dubbele Minitrampoline op A-niveau bij de seniores.


Feestjaar

2022 is een echt feestjaar voor KTDV Populaire Halle vzw en dat moe(s)t gevierd worden. Op zaterdag 12 maart werd de club verwelkomd op het stadhuis van Halle voor een pronkzitting. Daar werd de club in de bloemetjes gezet door de burgemeester. Daarnaast organiseert de club ook een turn- en dansfeest in het weekend van 25 en 26 juni. En daarbovenop is er ook een tentoonstelling met een receptie en daarna nog een groot feest op 1 oktober. Voor hun 125e verjaardag heeft de club een boek gemaakt en op die dag wordt dit boek voorgesteld aan het grote publiek.


Elke zomer organiseert KTDV Populaire Halle vzw ook een turnstage voor de jongsten, ook niet-leden kunnen deelnemen! De allerkleinsten kunnen turnen afwisselend met dans en spel. En vanaf 6 jaar kan je kiezen: de ene week is er Trampoline Recrea en spel en de andere week kan je aan Toestelturnen doen, samen met de Airtrack. Deze zomer gaat de turnstage door van 25 t.e.m. 29 juli en van 1 t.e.m. 5 augustus. Een week vol plezier is verzekerd! 


Ook op zoek naar een toffe club in jouw buurt? Check dan zeker volgende pagina en vind een club die volledig bij jou past!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen