Club in de kijker - KTV Kortrijk

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 13 mrt 2019   ‐   Tweet

#clubindekijker

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In maart is het de beurt aan KTV Kortrijk!

De Kortrijkse Koninklijke turnvereniging bestaat dit jaar maar liefst 129 jaar en telt 574 leden. De familiale club biedt zowel recreatieve als competitieve lessen Toestelturnen meisjes aan. Maar ook voor kleuterturnen en peuter-ouder turnen kan je bij de club terecht.

In 2018 realiseerde de club, in samenwerking met het stad, een volledig nieuwe, professioneel uitgeruste turnhal. Tot grote vreugde van alle gymnasten en coaches!

Het kleine en jonge bestuur van de club bestaat uit 5 personen die al jaren samenwerkt als bestuur en een grote passie heeft voor de turnsport. De meeste trainers zijn trouwens ook opgegroeid in de club. Ze kennen elkaar al jaren en er ontstonden al veel vriendschappen. "Er is een fijne samenwerking en er heerst een losse, aangename sfeer", zegt Marieke Hennin.

Secretaris van de club, Stefanie Opsommer verwierf de laatste jaren een speciaal plekje in het hart van de club. Stefanie is ondertussen al meer dan 30 jaar lid van de club én maar liefst 18 jaar lid van het bestuur. Daarnaast is ze ook regiocoördinator in de streek. "Altijd staat Stefanie klaar voor de club. Inschrijvingen, administratie, materiaal gaan ophalen, vragen beantwoorden, de flyer opmaken…., niets is haar te veel. Ook de opvolging van de realisatie van de nieuwe valkuilen in de zaal nam ze voor een groot deel voor haar rekening. Stefanie, dank je wel van het bestuur, de trainers, de ouders en alle leden van de club voor het vele werk die je doet voor de club. Je bent niet alleen een super medetrainster, jurylid en bestuurslid maar je bent ook een hele fijne vriendin!" - Marieke Hennin.

Naar jaarlijkse traditie houdt de club ook dit jaar hun fantastische turnfeest, *Het hele jaar rond*. Op zaterdag 23 maart zullen de groepen op hun paasbest twee shows geven. Eentje 's middags en een later op de avond.

Info over tickets vind je hier.

Ben je op zoek naar een goede turnclub in Kortrijk? Neem dan zeker een kijkje bij deze club!
Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen