Club in de kijker - Oefening Geeft Kracht Duffel

An Aël Cassaert   ‐  Woensdag 14 apr 2021   ‐   Tweet

#clubinkdekijker

Oefening Geeft Kracht Duffel

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april willen we jullie graag voorstellen aan turnclub Oefening Geeft Kracht Duffel. 

De turnclub Oefening Geeft Kracht Duffel bestaat al sinds 1904 en telt nu iets meer dan 500 leden. Voor de club is het belangrijk om telkens een goede balans te vinden tussen het recreatief sporten en het wedstrijdgegeven. De sportclub legt haar focus op de jeugd en is een club met een sociaal karakter.

Je kan in de club terecht voor de disciplines Tumbling en Toestelturnen jongens en meisjes. De club neemt ook deel aan Recreatoernooien, zodat de gymnasten zich van hun beste kant kunnen laten zien. De club biedt ook het programma van Gymtopia (7-8-jarigen) aan en wilt kwaliteitsvol turnen aanbieden. Oefening Geeft Kracht Duffel beschikt dan ook over het Q4Gym-label.


Oefening Geeft Kracht Duffel beschikt sinds kort ook over een gloednieuwe turnzaal. De club is hier erg dankbaar voor, want tot voordien turnde de club in drie verschillende turnzalen van scholen. Het bouwen van de turnzaal verliep niet altijd even vlot als gehoopt, maar de club is de gemeente Duffel erg dankbaar dat ze de verschillende turnzaaltjes konden gebruiken. Het was voordien niet gemakkelijk om aan iedereen een uitdaging te geven en er kroop ook heel wat werk in het opbouwen en afbreken van alle toestellen, maar met de nieuwe zaal zal dit allemaal veranderen!

Een leuk weetje is dat bij het bouwen van de turnzaal er een Romeinse waterput is gevonden. Hierdoor liep de bouw van de zaal weer even vertraging op, maar intussen is de gymhal officieel geopend in maart! De competitiegroepen mochten al gebruik maken van de zaal en na de paasvakantie is het tijd dat de recreatieve groepen ook in de nieuwe zaal turnen.


Oefening Geeft Kracht Duffel hoopt heel hard dat al de + 12-jarigen snel weer kunnen trainen, want het wordt ook voor hen stilaan tijd dat ze van de nieuwe zaal kunnen genieten. De nieuwe gymhal is een nieuwe start voor de club, want sinds kort is er ook een nieuwe website en volgend seizoen zullen er extra groepen bijkomen!

Ben je nog op zoek naar een club in Duffel? Neem dan zeker een kijkje bij Oefening Geeft Kracht Duffel!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen