Club in de kijker - OTM Gent

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 14 nov 2018   ‐   Tweet

#clubindekijker

OTM Gent op de BSTF - Foto Christian Degroote

OTM bestaat 40 jaar

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan OTM Gent!

De Gentse club OTM werd opgericht in 1978. De club biedt zowel recreatieve gymnastiek als competitieve gymnastiek aan. Ook zijn ze zeer actief in het Dans & Demo circuit. De thuisbasis is nog steeds 'De Bourgoyen' maar de club traint ook nog in Neptunus en de Topsporthal in Gent.


OTM Gent is een turnclub waar plezier en prestaties hand in hand gaan. Er wordt zowel aandacht besteed aan het talent als het welbevinden van de gymnasten. Dit om hen de kans te bieden zoveel mogelijk progressie te boeken in de technische sport die gymnastiek is. Bij hen krijgt iedereen, van kleuter tot competitiegymnast, de kans om te schitteren op zijn of haar niveau!

(basistumbling woensdag niveau 2-3)

De club startte vele jaren geleden met een kleine acrogroep van ongeveer 20 gymnasten. Vandaag bestaat de competitiegroep Acro uit 6 verschillende groepen, goed voor meer dan 100 acrogymnasten. Dat kan tellen!

(stukje van de Acrogroep)

Dit jaar blaast de club 40 kaarsjes uit. Deze speciale gebeurtenis willen ze niet ongezien voorbij laten gaan. Daarom organiseren ze op zaterdag 24 november twee heuse turnshows. "We keren terug in de tijd met compilaties van de meest gekende demo-oefeningen van de club", zegt trainster Kim Bruggeman. Ook zal er een museum opgesteld zijn waar 40 jaar OTM wordt voorgesteld aan de hand van beeld en filmmateriaal. Ongetwijfeld een Must-see als je een OTM-fan bent!

De shows gaan door in de Bourgoyen om 14 uur, met alle groepen, en 19 uur met enkel de selectiegroepen.


Wil jij jouw club ook in de kijker plaatsen? Dat kan! Vul snel dit formulier in en wie weet staat jouw club volgende maand wel in de kijker!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen