Club in de kijker - Rap en Vrank Evergem

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 8 sep 2021   ‐   Tweet

#clubindekijker

Rap en Vrank Evergem

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Evergemse club Rap en Vrank!

De Evergemse Turn- en Dansclub Rap en Vrank doet vanaf het seizoen 2021-2022 meer dan dansen en turnen. De vereniging fuseerde met Rope Skippingclub 'Sleins Skip. Het vernieuwde bestuur met Rudy Deuwel als voorzitter kijkt alvast met veel enthousiasme vooruit naar het nieuw seizoen.

Rap en Vrank werd in 1924 opgericht in Sleidinge. Na een succesvolle start kwam in de jaren 80 het voortbestaan van de club in het gedrang. In 1984 sloot de club aan bij de Vlaamse Turnliga, later de Vlaamse Gymnastiekfederatie en in 1998 werd beslist om de activiteiten te verhuizen van Sleidinge naar Evergem.Toen kwam alles in een stroomversnelling en met de uitbreiding van het aanbod steeg het ledenaantal geleidelijk, van 100 in 2000 tot ruim over de 800 leden nu. Daarmee behoort Rap en Vrank tot de grotere clubs van Gymfed.

Sleins Skip werd in 1999 opgericht en slaagde er in om in deze relatief korte periode deel te nemen aan verschillende nationale en internationale wedstrijden. Laurena Van Leeuwen was de voortrekker en samen met nog enkele anderse skippers slaagden zij er in om verschillende medailles mee te nemen naar Evergem. Enkele maanden terug werden er constructieve gesprekken begonnen met Rap en Vrank en beslist om te fusioneren onder de naam Rap en Vrank Evergem.

Acro - Dans & Demo - Tumbling - Rope Skipping - Recreatoernooien - Basis & Kleuterturnen - Volwassengym 

In het uitgebreid bestuur is Laurena het aanspreekpunt van de skippers. Verder bestaat het bestuur uit Kathleen Fouache, Tessa Deuwel, Lieselot Geirnaert, Ilka Van de Woestijne en Elvier Buysse.

Vanaf dit seizoen is er dus naast turnen en dansen ook Rope Skipping. Je kan in alle disciplines instappen vanaf de leeftijd van 3 jaar. In de diverse disciplines kunnen de kinderen het beste van zichzelf tonen in verschillende wedstrijden waaraan we deelnemen.

Corona verstoorde afgelopen periode de werking van de club waardoor ze op een lager pitje draaiden en heel wat van hun jaarlijkse events dienden te annuleren. Naast tal van activiteiten en wedstrijden viel ook het Sinterklaasfeest en het tweejaarlijkse showweekend in het water. Maar de trainers lieten de moed niet zakken. Alle groepen en disciplines hebben een “optreden” gefilmd en het resultaat was een prachtige, 2 uur durende, “covid free show” en op de lancering zaten maar liefst meer dan 500 kijkers ingelogd.

Via deze weg wil het bestuur de trainers nog eens in de bloemetjes zetten. Hun enthousiasme en inzet van de laatste jaren en zeker in deze covid periode is lovenswaardig. De club is ontzettend fier en dankbaar op iedereen voor de gedane inspanningen.


> Ben je nog op zoek naar een toffe club in Evergem? Neem dan zeker een kijkje op hun website! 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen