Club in de kijker - Ritmica vzw

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 10 apr 2019   ‐   Tweet

#clubindekijker

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april is het de beurt aan Ritmica vzw uit Belsele!

Ritmica vzw behoort tot een van de grootste clubs in Vlaanderen en telt maar liefst 1038 leden. De club is zowel actief op competitief als op recreatief niveau. Je kan er als wedstrijdgymnast je gading vinden in de disciplines Acro, Toestelturnen jongens & meisjes én Dans & Demo.


Maar ook op recreatief niveau is er voor elk wat wils. Van Freerunning & parkour tot dans en kleutergym! Ook de nieuwste trend van ouder-peuter turnen pikte de club op. Ze blinken zeker uit op vlak van diversiteit!

Ritmica wil kinderen, jeugd en volwassenen zin laten krijgen om zich op een gezonde, speelse en creatieve manier te bewegen. Ritmica staat open om iedereen, met eventuele beperkingen, te laten deelnemen aan de sportieve activiteiten. Om dit te promoten worden ook de ouders van de leden bij de werking betrokken.

De sfeer in de club is zeer goed, vooral tussen de trainers klinkt het enorm goed! - Trainster Yana Snyers

De club werd opgericht in 1965 en trekt elk jaar meer leden!

Op zaterdag 6 april organiseerde de club een wervelden turnshow in sporthal de Klavers, "De wondere wereld van Rimica". Het werd een dag om niet snel te vergeten voor de leden. Eén voor één zetten ze hun beste beentje voor. In het filmpje hieronder krijg je verkorte versie van hun prachtige show!


Ben je opzoek naar een goede club in Belsele? Neem dan zeker een kijkje bij Ritmica. Meer info over hun club kan je hier terugvinden.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen