Club in de kijker - Rust-Roest Sint-Niklaas

Marloes de Brabandere   ‐  Woensdag 13 mei 2020   ‐   Tweet

Een unicum in de turnwereld!

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan Koninklijke Turnkring Rust-Roest Sint-Niklaas!

We zetten Turnkring Rust-Roest deze maand in de kijker om wille van een wel heel speciale reden: een unicum in de turnwereld! Eén van hun trainers, de 97-jarige Willy Van Wauwe, is dit seizoen namelijk al 90 (!) jaar lid van hun turnclub! Rust-Roest zelf bestaat al 133 jaar en is zowel op recreatief als competitief niveau actief.

Hun 383 leden kunnen bij hen genieten van een aanbod dat bestaat uit: Kleuterturnen, Toestelturnen jongens & meisjes, Acro, Tumbling en Fundance. Gymnasten kunnen vanaf 3 jaar bij hen terecht!


Een overzicht van Willy's carrière

Willy werd geboren op 26 juli 1922 in Temse. Toen hij 7 jaar was sloot hij zich aan bij Koninklijke Turnkring Rust-Roest. Willy had vast en zeker talent, hij werd meermaals kampioen van Oost-Vlaanderen en nam deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Na WOII trok hij met het Belgisch team naar wedstrijden in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland...

Na zijn turncarrière werd Willy ook trainer bij Rust-Roest, waar hij onder andere training gaf aan zijn eigen zoon en dochter. In 1969 werd hij zelfs hoofdtrainer van de Belgische delegatie op de Gymnaëstrada in Basel, Zwitserland. In 2012 werd hij zelfs uitgeroepen tot de oudste actieve sporter in de turnwereld!

In juni 2018 zette Willy op 95-jarige leeftijd een punt achter zijn 70 jaar durende carrière als turncoach. Willy is ondertussen 97 jaar en dus 90 jaar lid van Koninklijke Turnkring Rust-Roest. Momenteel is hij nog steeds actief als bestuurslid en gaat hij nog regelmatig naar de trainingen kijken.

Een prachtig unicum in de turnwereld! Proficiat Willy!


Ben je nog op zoek naar een club in de regio Sint-Niklaas?

Neem dan zeker een kijkje bij Koninklijke turnkring Rust-Roest Sint-Niklaas.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen