Club in de kijker - Sportac'86 Deinze

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 12 dec 2018   ‐   Tweet

#clubindekijker

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten dit spetterende 2018 af met Sportac'86 Deinze!

Sportac'86 Deinze, ontstaan ruim dertig jaar geleden, telt een kleine 700 leden. De clubnaam verwijst naar 'Sports acrobatics', een sportdiscipline die in de jaren '86 in volle ontwikkeling was. Ze zijn actief in de competitieve disciplines Rope Skipping, Acro, Toestelturnen Jongens, Tumbling en Trampoline. Maar ook op recreatief vlak kan je bij de club terecht. Een club met heel wat diversiteit en potentieel!

Begin April ging in Antwerpen het wereldkampioenschap Acro door. Marte Snoeck en Bram Röttger (Sportac'86 Deinze - Volharding Boom) verdedigden de Belgische driekleur in de categorie mixed pair. Na een spannende finale mocht het duo uiteindelijk de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een mooi moment voor de twee en natuurlijk ook voor de trotse club van Marte.

In Sportac wordt er altijd keihard gewerkt. De gedrevenheid en volharding van zowel de leden als de trainers zijn typisch voor de club. Door deze ingesteldheid levert de club jaarlijks gymnasten af aan de topsportstructuur én Circque du soleil! Ook kunnen ze prat gaan op heel veel vrijwilligers die hen met raad en daad bijstaan bij de organisaties van evenementen, wedstrijden ...

De Rope Skipping afdeling van de club stond in september extra in de kijker door de actie 'Coolste sportclub van Vlaanderen'. SportStan ging filmen in de club om promo te maken voor zijn campagne! #COOL


Ook in 2019 heeft de club goede vooruitzichten. Op 10, 11 en 12 mei komt namelijk hun nieuwste show Eclectique uit. Na Najada (2013) en Kobato (2016) zijn de verwachtingen van deze show ook hoog gespannen.

ÉCLECTIQUE is de naam die wordt gedragen door de gloednieuwe show. Beleef het verhaal van Calypso wanneer je op een betoverend eiland wordt overweldigd door schatten van onbevattelijke schoonheid. Een eindeloos verlangen naar die ene nacht in het jaar waarin de maan zichtbaar is, doen haar steeds opnieuw hunkeren naar het hemelse licht. Een representatie van de atleet die in een zoektocht naar legendarische prestaties er alles voor over heeft om met vallen en opstaan zijn talent te verzilveren als de tijd daartoe gekomen is.

SEEK THE LIGHT – EMBRACE THE FUTURE

Een voorstelling waarin de symbiose van livemuziek, sublieme kostuums en superieur klank- en lichtspel de toeschouwer doet wegdromen. Voor de uitvoering van dit optreden staan alle gymnasten, trainers en vrijwilligers te popelen om het beste van zichzelf te geven.

Jouw club ook in de kijker plaatsen? Dat kan hier!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen