Club in de kijker - TC Olympia Oosterzele

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 10 nov 2021   ‐   Tweet

#clubindekijker

TOO viert feest!

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan TC Olympia Oosterzele.

Turnclub Olympia Oosterzele werd opgericht in 1990 bij het openen van de sporthal ‘De Kluize’ in Scheldewindeke. Onder impuls van Tony Barzuck begon Sofia De Winne met een groep recreatieve turners. Ook het kleuterturnen (het huidige  Kidies) sloeg meteen aan. Het ledenaantal bleef groeien en ook het niveau steeg.

Sinds 1999 wordt er deelgenomen aan wedstrijden in de discipline Demo, een grote groepsoefening met een combinatie van dans, Tumbling en Acro. In 2002 werd ook een wedstrijdgroepje Acro opgericht en in 2010 kwam ook de wedstrijdgroep tumbling erbij. De wedstrijdploegen groeiden uit tot groepen van een hoog niveau en ze behaalden al prachtige resultaten in binnen - en buitenland!

De Oost-Vlaamse turnclub Olympia Oosterzele bestond in 2020 dus 30 jaar! De club telt momenteel 350 leden!  

Hun 30-jarig bestaan werd op op 30/10/2021 op gepaste manier gevierd met een mega-bewegingslandschap! Het bestuur en trainers zorgden voor een groot bewegingslandschap in de sporthal waar elke groep zich een uurtje mocht komen uitleven. Nadien konden ze in de cafetaria terecht voor een drankje en wat lekkernijen in het thema ‘Halloween’. De kinderen genoten met volle teugen.


Op 28/11 organiseert de club een Eetfestijn. Een gezellig samenzijn om de sfeer binnen de club op zijn hoogste niveau te houden! Op 5 december staat de club in voor de Gymfed-organisatie van het Recreatoernooi AT LM TU waar ze natuurlijk zelf ook aan deelnemen. Het wordt dus zeker nog een druk eindejaar voor de club!

Nu droomt de club van een eigen gymhal om op een efficïente en veilige manier topturnen te kunnen blijven aanbieden aan hun gymnasten. Hopelijk wordt die droom de komende jaren ook werkelijkheid!

Volgend jaar staat hun turnfeest op de planning. We wensen de club hiermee veel succes! Ben jij nog op zoek naar een toffe club in Oosterzele? Neem dan zeker een kijkje bij deze toffe club. 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen