Club in de kijker - Turnclub de salto's

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 10 okt 2019   ‐   Tweet

#clubindekijker

Wereldrecord verbreken voor Music for Life

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In oktober is het de beurt aan Turnclub de Salto's Ingelmunster.

Turnclub de salto's uit Ingelmunster telt voorlopig 281 leden maar is nog volop bezig met hun leden in te schrijven. De club is zowel op recreatief als competitief niveau actief. Ze bieden turnlessen aan binnen de disciplines Toestelturnen meisjes, Dans en Demo, basisgym, kleuter turnen ...

De salto's is een bruisende club die er naar streeft zowel kinderen vanaf de 2de kleuterklas als volwassenen een zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding aan te bieden waarbij een evenwicht wordt nagestreefd tussen inspanning en ontspanning. Hierbij dragen ze vriendschap, plezier, samenwerking en veiligheid hoog in het vaandel.

Naast het aanbieden van hun wekelijkse lessen gymnastiek wil de club dit jaar iets extra doen. In Ingelmunster wordt er elk jaar 72 uur live radio gemaakt voor het goede doel. Studio Kontrabas bracht vorig jaar ruim 44 000 euro op. Als lokale sportvereniging willen zij met de club ook ons steentje bijdragen.

Dit jaar willen ze het groots aanpakken en een wereldrecord van Guinness World Records. Op zaterdag 7 december 2019 willen ze het wereldrecord - 1 minuut lang met zo veel mogelijk handenstand tegen de muur doen - verbreken. Voorlopig staat het record op 399 personen. Wil jij hier ook aan deelnemen? Dat kan!


Ben je nog op zoek naar een toffe turnclub in Ingelmunster? Neem dan zeker een kijkje bij de salto's!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen