Club in de kijker - Vaste Vuist Lauwe

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 15 nov 2017   ‐   Tweet

#clubindekijkerSportploeg van het jaar in Menen

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is deze keer aan de beurt.

Op vrijdag 10 november werden in zaal Park Ter Walle te Menen de sportlaureaten verkozen. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe werd uitgeroepen tot SPORTPLOEG van het jaar. Maar liefst 2 ploegen van sportgroep Vaste Vuist Lauwe werden Vlaams Interclubkampioen, één ploeg won een internationale wedstrijd.

Voorzitter sportgroep Vaste Vuist Lauwe Dries Defossez: “Volgens mij een volledig terechte erkenning, na een seizoen waarin Vaste Vuist Lauwe maar liefst 3 interclubtitels binnenhaalde op Vlaams niveau. Graag wil ik nog wel even zeggen het doorzettingsvermogen en ingesteldheid van vele van onze gymnasten een voorbeeld is voor vele(n) onder ons, nooit tegen haar/zijn zin gaan trainen en altijd gedreven zijn in haar/zijn levenshouding. Dus een zeer mooie erkenning als sportploeg van stad Menen!!”

Een 7-koppige kampioenenploeg won de Vlaamse Talentcup meisjes. Een 11-koppige kampioenenploeg won het interclub recrea TT. Een 6-koppige kampioenenploeg won de internationale wedstrijd “Lucien Muscup” te Ieper bij de “seniores”

Voorzitter Dries Defossez: “Deze jongeren en senioren hebben allen geen topsportstatuut en turnen allen na schooltijd of werktijd (seniores). Zij trainen afhankelijk van de leeftijd en categorie van 6u/week tot 12u/week. Nog nooit in het bestaan van de club hadden we zoveel ploegen die interclubkampioen werden!”


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen