Club in de kijker - VGL Niel

An Aël Cassaert   ‐  Woensdag 10 mrt 2021   ‐   Tweet

VGL Niel

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. De derde club die we dit jaar aan jullie voorstellen is VGL Niel.

Gymclub VGL Niel bestaat al de volle 108 jaar en heeft nu al 350 enthousiaste leden. De club is zowel actief op recreatief en competitief vlak. Je kan er terecht voor kleuterturnen, acro, DMT, dans ... Dus er is voor elk wat wils! VGL Niel heeft naast dit alles nog een actieve jeugdwerking die leuke activiteiten aanbiedt naast het turnen. Er worden paaseitjes geraapt, kinderfuiven georganiseerd en er is een feest met de Sint.

VGL Niel wil een club zijn waar iedereen welkom is, maar waar de sport nog steeds op een kwaliteitsvolle manier wordt aangeboden. Dit brengen ze in realiteit door onder andere hun trainers op te leiden en door jaarlijks te investeren in nieuw turnmateriaal. De kers op de taart voor de club is de nieuwe turnhal en danszaal. De club is hier erg blij mee en wilt met deze vernieuwing ook de programma's van de Kidies en Gymstars introduceren.


Elk jaar organiseert de club een grote show. In twee uitverkochte shows tonen de gymnasten zich van hun beste kant en tonen ze waar ze een jaar lang naartoe hebben gewerkt. Daarnaast wil VGL Niel iedereen laten proeven van de competitie op eigen niveau. Gymnasten kunnen meedoen aan lokaal georganiseerde wedstrijden, gewest wedstrijden, Gymfed-wedstrijden... Elke gymnast kan zichzelf bewijzen in de mate waarin hij/zij dat wilt.


Door het coronavirus was het ook voor VGL Niel geen normaal sportjaar. De trainers blijven wel enthousiast en doen er alles aan om de sporters in beweging te houden. Dit jaar werden er al online trainingen, outdoor trainingen en verschillende challenges georganiseerd.

Ben je nog op zoek naar een club in Niel? Neem dan zeker een kijkje bij VGL Niel!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen