Club in de kijker - Volharding Berchem

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 12 feb 2020   ‐   Tweet

#clubindekijker

Foto: Volharding Berchem

De club blaast 100 kaarsjes uit

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan Volharding Berchem!

De Antwerpse club Volharding Berchem telt 602 leden en blaast dit jaar 100 kaarsjes uit!


Sinds 1920 staat Turnkring Volharding Berchem voor kwalitatieve gymnastiek. Ze streven naar een leuke en professionele sportomgeving waar iedereen zich in een goede sfeer kan ontplooien. De gymnastiek en dansclub uit Antwerpen,Berchem is zowel op recreatief- als wedstrijdniveau actief. Ze bieden volgende disciplines aan: peuter- en kleutergym, Acro, Tumbling en Dans & Demo.


Hoe het allemaal begon

Turnkring Volharding Berchem werd op 14 mei 1920 gesticht in café De Toekomst, het lokaal van de Berchemse werkliedenpartij, op de hoek van de Drie Koningenstraat en de Patriottenstraat. De kring kende van bij de aanvang een daverend succes. Algauw bleek dat het zaaltje achteraan het café De Toekomst wat klein uitviel. In 1921 werd dan ook overgestoken naar het lokaal “De Groeninghe”, beter bekend als “het duivenkot”, aan de Van Vaerenberghstraat, waar het eerste verjaringsfeest plaatsvond. Toen de kring tien jaar bestond, werd dat op passende wijze gevierd. Onder aanvoering van de harmonie trok men in stoet van bij de Mommens naar het Van Hombeeckplein, waar ’s avonds een openluchtfeest werd gehouden.

Lees het volledige verhaal hier!

(een foto uit de oude doos: de vier oprichters van Volharding Berchem)

Naast het behalen van heel wat goede resultaten op wedstrijd, is de club ook zeer actief naast de wedstrijdmat. Zo organiseren ze voor Valentijn een heuse Valentijsnbrunch, organiseerden ze een sterrendag voor de recreatieve gymnasten en vieren ze natuurlijk dit jaar hun 100-jarig bestaan!

FEEST

Op 15 maart organiseert de club 's middags een grote overzichtstentoonstelling over hun 100 jarig-bestaan. Wil je hier graag naar gaan kijken? Kruis dan deze datum alvast aan in je agenda! Daarnaast staat hun jaarlijks Gymevent op 9 en 10 mei volledig in teken van 100 jaar. Mis dit event niet! Hier kan je alle info terugvinden.


Ben je nog opzoek naar een club in Berchem/ Antwerpen? Neem dan zeker een kijkje bij turnclub Volharding Berchem!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen