Dag van de Trainer volledig digitaal

Els Coppieters   ‐  Dinsdag 10 nov 2020   ‐   Tweet

Zo veel mogelijk trainers zo goed mogelijk opleiden, dat willen we met de Vlaamse Trainersschool bereiken. Naast de vele opleidingen en bijscholingen die we het ganse jaar door organiseren en ondersteunen, organiseren we tweejaarlijks ook de 'Dag van de Trainer'.
Die is in 2020 al aan haar negende editie toe. En dit keer organiseren we de Dag van de Trainer volledig digitaal op zaterdag 5 december!

Tijdens de Dag van de Trainer kan je een eigen programma samenstellen uit een aanbod van maar liefst 124 sessies. Er zit dus zeker ook iets bij voor jou. Je betaalt € 7.5 per sessie en kan er max. 6 kiezen.

Naast heel wat sporttakoverschrijdende workshops worden er ook binnen een aantal sporten meer specifieke onderwerpen aangekaart. En natuurlijk mag Gymfed en gymnastiek niet ontbreken. Wij hebben twee sessies met toppers voor jullie klaarstaan:


9.00 - 10.15 uur - Fysieke voorbereiding voor het aanleren van krachtelementen in de ringen - Dennis Goossens

Het werk aan de ringen wordt gekenmerkt door een extreme krachtvereiste en dit in combinatie met voldoende mobiliteit. Deze sessie geeft een praktische leidraad voor de fysieke voorbereiding van jonge gymnasten om aan deze vereisten te voldoen. 

Dennis Goossens is onze beste mannelijke ringenspecialist en nam deel aan onder meer de Olympische Spelen, het WK en EK Gymnastiek. Hij studeerde af als Bachelor Ontwerp en productietechnologie (Odisee) en studeert momenteel voort aan de KU Leuven. Dit combineert hij met een job als medewerker onderzoek Digitek4.0 (Odisee) en (personal) coach.

17.00 - 18.15 uur - Visualisatie als hulpmiddel om topprestaties in tumbling/ gymnastiek te maximaliseren - Kristof Willerton

In deze sessie kijken we naar hoe visualisatie het beste kan worden gebruikt vanaf de initiële trainingsomgeving tot het gebruik ervan op de belangrijkste momenten van grote wedstrijden. We zetten stappen van hoe u dit als een concept kunt introduceren, tot hoe u dit kunt bevorderen om meer complexe scenario's zoals het lost-move-syndroom te beïnvloeden. Kristof zal hierbij putten uit de eigen ervaring en vanuit het perspectief als coach / internationale turnster. Er is ook ruimte voor gerichte vragen rond eigen specifieke cases.

Kristof Willerton heeft Belgische roots, maar woont en sport al zijn hele leven in Groot-Brittannië. Hij was de eerste Brit die een wereldtitel Tumbling behaalde in 2013, maar dat is niet zijn enige wapenfeit. Hij kan talloze medailles op Wereldkampioenschappen, Europese Kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden op zijn conto schrijven. Hij combineerde daarenboven zijn topsportcarrière met hogere studies en studeerde af aan Oxford als Biochemicus. Hoewel hij nog actief aan het sporten is, is hij ondertussen al aan de slag als trainer voor de volgende generatie gymnasten. Daarnaast geeft hij zijn kennis als gymnast en trainer graag door aan buitenlandse coaches.

Bekijk het volledige aanbod en schrijf je vóór 1 december.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen