Vragen of advies inwinnen rond grensoverschrijdend gedrag

Ruth Franceus   ‐  Donderdag 14 okt 2021   ‐   Tweet

#wearegym

We nemen elke klacht ernstig

Heb je als sporter, ouder of trainer een vraag rond grensoverschrijdend gedrag of wens je hierover te praten? Een vermoeden of effectieve klacht rond dit topic? Hiervoor kan je terecht bij de API (onafhankelijk aanspreekpunt integriteit) van jouw club of de Gymfed-API's. 

Een onafhankelijk aanspreekpunt integriteit (API) is een laagdrempelig aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen die een vraag, vermoeden of klacht hebben rond (mogelijks) grensoverschrijdend gedrag. Zowel Gymfed als haar clubs nemen elke klacht ernstig en behandelen deze met de nodige discretie. Twijfel niet om contact op te nemen of advies in te winnen bij een vermoeden of een melding over grensoverschrijdend gedrag.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

Grensoverschrijdend gedrag is voor iedereen anders en gaat om gedrag dat jouw persoonlijke grens overschrijdt. Waarover kan het gaan? Pesten, discriminatie, machtsmisbruik, ongewenst seksueel gedrag, geweld, intimidatie…  

Ik wil advies inwinnen

Bij wie kan je advies inwinnen bij een vermoeden of melding over grensoverschrijdend gedrag? 

 • Jouw club-API 
 • Gymfed-API's Jeroen Keymolen en Caroline Jannes


Jeroen Keymolen            

Mail
GSM: 0474 35 87 32


  Caroline Jannes

  Mail
  GSM: 0485 63 39 37   Ik wil een melding indienen

   Door het invullen van een meldingsformulier meld je een (mogelijke) overtreding op het tuchtreglement van Gymfed. Alle tuchtreglementen maken integraal deel uit van de algemene richtlijnen van onze federatie. Deze melding wordt in eerste instantie aan de hand van bemiddeling en adviezen intern bij Gymfed behandeld. Deze melding kan, indien gewenst en nodig, in tweede instantie overgaan tot een tuchtklacht gericht aan de tuchtcommissie of het Vlaams Sporttribunaal in geval van grensoverschrijdend gedrag.

   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen