Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen Tumbling & Trampoline

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 20 mei 2019   ‐   Tweet

#wearetrampoline#wearetumbling

Tachina Peeters is Belgisch kampioen - Foto Sander Raeymaekers

Sint-Gillis-Dendermonde was dit weekend gaststad voor het Belgisch kampioenschap Tumbling, Trampoline & Trampoline Synchroon. De medailles werden uitgereikt en de titels verdeeld.

Het Belgisch kampioenschap is hét moment waar de gymnasten het hele jaar naartoe werken. Hét moment om te tonen wat ze waard zijn. 481 Gymnasten uit 78 clubs stonden dit weekend dan ook met veel goede moed aan de aftrap. Op zaterdag kwamen de B-gymnasten in actie. Op zondag zagen we de gymnasten uit het hoogste niveau strijden om de Belgische titel.

Bij de meisjes was het Tachina Peeters (Gymplus) die haar favorietenrol invulde. Zij traint vanaf nu volop voor het wereldkampioenschap in Tokio waar ze resoluut voor een medaille gaat! Bij de jongens kroonde Dylan Geybels (Klimop RT Merksem) zich tot Belgisch kampioen.

De Belgische titel bij Trampoline ging zowel bij jongens als bij de meisjes naar Lenig & Vlug Beveren-Leie. Simon Debacker & team mate Merel Wirtgen wisten de twee beste reeksen neer te zetten. Dikke proficiat!

Vlaams kampioen Joris Geens was niet aanwezig op het BK en bijgevolg kon Simon Debacker ook niet aantreden in het Synchroon gebeuren. Het duo Darwin Billiet & Florian Vandenberghe (Go4Gym - Lenig & Vlug Beveren Leie) kroonde zichzelf tot Belgisch kampioen. Bij de meisjes was het de tweeling Nell & Britt Caers (Corpus Sanum Herentals) die de twee beste reeksen sprongen.

Dit weekend kwamen ook de gymnasten Toestelturnen meisjes in actie op het Vlaams kampioenschap te Tielt. Ook daar turnden heel wat enthousiaste gymnasten zich op het podium. Hun resultaten kan je hier terugvinden.

Dikke proficiat aan alle gymnasten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen