Dit zijn de nieuwe Vlaamse kampioenen Acro, Tumbling, Trampoline & Ritmiek in het A-niveau 2019

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 29 apr 2019   ‐   Tweet

#wearegym

Vlaams kampioenschap 2019

Afgelopen weekend stond in drie Vlaamse steden het Vlaams kampioenschap A- en B-niveau op de planning. Dit in de disciplines Acro, Trampoline, Tumbling & Ritmiek. De nieuwe Vlaamse kampioenen zijn ondertussen gekend.

ACRO

In Mariakerke zagen we de acrogymnasten aan het werk. Het topsport meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) mocht met glans de gouden medaille in ontvangst nemen. Janne Somers en Nathan Van den Branden (TK Werchter - Volharding Boom) waren dan weer de beste bij de gemengde paren.

Bij de meisjes paren kwam slechts één team in actie. Anais Elise Bratkowski en Elke Knaepkens (Acro II Gym) zijn de nieuwe Vlaamse kampioenen.

(Bo, Yana en Lise zijn Vlaams kampioen bij de meisjes drie - Foto: Gymfed)


RITMIEK

In Gent konden de meisjes in de discipline Ritmiek het beste van zichzelf geven. Aya Courouble (Happy Gym) toonde enkele zeer knappe oefeningen en mag dan ook de Vlaamse titel 2019 achter haar naam schrijven.


TUMBLING & TRAMPOLINE

Rust Roest Brugge nam de organisatie van het Vlaams kampioenschap Tumbling & Trampoline op zich. Met een voorsprong van meer dan 6 volle punten mag Tachina Peeters (Gymplus) zich de nieuwe Vlaamse kampioen Tumbling 2019 noemen. Daarenboven sprong ze haar kwalificatienorm voor het wereldkampioenschap in Tokio begin december. Good job Tachina! Bij de jongens wist Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) de titel te bemachtigen. En tevens drie Belgische records scherper te stellen!

Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren Leie) behaalde een knappe 155.575 punten tijdens de finale Trampoline en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Hij verbrak ook nog eens het Belgisch record moeilijkheid in zijn vrije reeks. Bij de meisjes was het clubgenoot Merel Wirtgen (Lenig & Vlug Beveren Leie) die met 140.590 punten Vlaams kampioen werd!

In het synchroon springen eindigde de Vlaamse titel bij de jongens met een ex aequo. Joris Geens & Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren Leie) delen de gouden medaille met clubgenoten Darwin Billiet & Florian Vandenberghe. Bij de meisjes kaapte het duo Merel Wirtgen en Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren Leie) de titel weg.


(Tachina Peeters pakt goud op VK - Foto: Ik ben fan van Tachina)


Ook in het B-niveau en de jongere leeftijdscategorieën van het A-niveau kwamen er gymnasten in actie in de verschillende disciplines. Ook een dikke proficiat aan hen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen