Doeboek helpt jonge sporters een vuist te maken tegen pesten

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 27 nov 2021   ‐   Tweet


Het doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ leert jonge sporters (10 tot 12 jaar) om te praten over pesten. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de fiere TOP-coaches van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden sportende kinderen doorheen het doeboek.

Aan de hand van leuke stripverhalen, nuttige tips en spelletjes leren jonge sporters nadenken en praten over pesten. Kinderen kennen niet altijd het verschil tussen plagen en pesten. Het doeboek legt dit op een laagdrempelige manier uit. Het sensibiliseert kinderen om zelf geen pestgedrag te stellen en geeft tips over hoe te reageren wanneer ze zien dat iemand gepest wordt. 

Verder bevat het een heleboel sportieve oefeningen, gezonde recepten, een zoekplaat en een sportief ganzenbord. Sommige activiteiten kan het kind alleen doen, andere spelletjes zijn bedoeld om samen met teamgenoten, ouders of vrienden te spelen. Door samen te spelen en te sporten, leren kinderen elkaar beter kennen, wat pestgedrag tegen gaat.

“Pesten, zowel binnen als buiten de sport, kan echt niet. Daarom zet ik graag mee mijn schouders onder dit doeboek. Elk kind moet zich goed kunnen voelen bij het beoefenen van zijn of haar favoriete sport!” - Nina Derwael

Het boek wordt op zaterdag 27/11/2021 gelanceerd door minister van Sport Ben Weyts en het centrum Ethiek in de Sport. 

Meer info over het Doeboek kan je vinden op  www.ethischsporten.be/doeboek

Het Centrum Ethiek in de Sport vzw (ICES) is een door Vlaams minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van ethisch sporten. ICES informeert, stimuleert en ondersteunt de Vlaamse sportsector om actief te investeren in ethische thema’s die belangrijk zijn bij een kwaliteitsvolle sportbeoefening.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen