Drie Belgische juryleden uitgenodigd door FIG om te jureren in Tokyo 2020

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 12 mrt 2020   ‐   Tweet

#wearegym

Alain Coussement en de andere juyrleden TTj in Rio 2016

Van 24 juli tot 9 augustus gaat in Tokyo (JPN) de 29ste editie van de Olympische Zomerspelen door. Drie Belgische juryleden werden door de FIG uitgenodigd om te jureren.

Jureren op de Olympische Spelen, het is voor veel juryleden dé ultieme droom. Voor drie van onze Belgische juryleden wordt deze volgende zomer ook (opnieuw) werkelijkheid. De Federation Internationale de Gymnastique (FIG) nodigde hen uit om te jureren op de aankomende Spelen.

Valerie Van Cauwenberghe zal in de discipline Toestelturnen meisjes het jurykorps vervoegen. Zij zal dus de gymnasten van Team BELGYM mogen beoordelen. Voor Valerie is het de allereerste keer dat ze zal jureren op de Olympische Spelen. Spannend!

Alain Coussement jureert de discipline Toestelturnen jongens. Hij werd al voor de vierde keer op rij verkozen om te jureren. "Met mijn 62 jaar op de teller ben ik toch blij dat ik er nog steeds bij hoor", zegt hij trots!

Joeri De Jonghe is het derde jurylid die naar Tokyo trekt. Ook hij is al aan zijn vierde Olympische Spelen toe. Joeri zal in actie komen tijdens de wedstrijden Trampoline als jurylid.

(Joeri op de foto met Olympische kampioen Hancharou Uladzislau in Rio 2016)

Wij wensen hen alledrie veel succes in Tokyo!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen