Drie medailles op Elite Gym Massilia 2021

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 15 nov 2021   ‐   Tweet

#wearettm

Zilver voor België
Zilver voor België

Van 12 tot 14 november ging in Marseille de jaarlijkse internationale competitie 'Elite Gym Massilia' door. Vier Belgische gymnasten Toestelturnen meisjes kwamen er in actie en verzamelden maar liefst 3 medailles! 

In de Open Massilia competitie op 12/11 turnden onze Belgische meisjes (2 juniores en 2 seniores) een zeer sterke wedstrijd. Met een totaalscore van 150.150 punten turnden ze zichzelf op het podium! Goed voor zilver! Zowel het goud als het brons ging naar thuisland Frankrijk. 

  • Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux) - 51.900 punten 
  • Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel) - 45.650 punten 
  • Alice Francoy (Vaste Vuist Lauwe) - 45.400 punten
  • Erika Pinxten (TK Sta Paraat P.H.H.-Hasselt) - 49.150 punten 

Op zaterdag 13/11 stond de Master competitie op het programma. De meisjes eindigden met een totaalscore van 146.596 punten op de 6de plaats. Het goud was voor de gymnasten uit Italië, het zilver ging naar thuisland Frankrijk en ook het brons ging naar een Frans team. 

In het allroundklassement was het vooral Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux) die een knappe prestatie neerzette. Zij eindigde op een knappe 5de plaats en mocht aantreden op zondag 14/11 in 3 toestelfinales (Top Massilia): brug, balk en grond. En ook daar wist ze het hoofd koel te houden en kon ze maar liefst 2 medailles binnenhalen, zilver aan balk en brons aan grond! In totaal behaalden de meisjes 5 toestelfinales!

Dikke proficiat meisjes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen