Dubbel brons en zilver voor Acroteams op World Cup Puurs

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 15 apr 2019   ‐   Tweet

#sportersbelevenmeer

Een trotse Belgische delegatie na de finale!

Belgische teams knallen voor eigen publiek

De Vrijhals in Puurs was afgelopen weekend opnieuw dé Place to be voor alle acrofanaten. Naast het jongerentoernooi FIAC ging daar namelijk ook de World Cup door. Een grote Belgische delegatie turnde voor eigen publiek.

Van 12-14 april stond in Puurs de laatste World Cup van de World Cup Series Acro 2018-2019 op de planning. Voor België namen de drie topsportformaties deel. Alle teams schopten het tot in de finale en turnden een bijna foutloos parcours. In de bomvolle Vrijhals geen gebrek aan ambiance!

Het heren vier Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Robin Casse (VGl Niel) turnde een goede combined oefening in de finale met een klein foutje in een van hun tempodelen. Ze eindigden achter Portugal en China op een knappe derde plaats.

(Goud - Portugal, Zilver - China, Brons - België)

Ook onze twee trio's veroverden een plaatsje in de finale. En wat deden ze het goed! Met het kleinste verschil eindigde Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) op de derde plaats en het team Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) op de tweede plaats. Ze moesten enkel de duimen leggen voor het Russische meisjes.

(Goud - Rusland, Zilver - België, Brons - België)

Naast de World Cup stond in Puurs ook het jongerentoernooi 'FIAC' op de planning. Honderden gymnasten uit alle hoeken van de wereld zakten af naar België om er deel te nemen aan deze gerenomeerde wedstrijd. Ook heel wat Belgische clubteams namen deel en wisten enkele medailles mee naar huis te nemen.

Dikke proficiat aan alle gymnasten die dit weekend in actie kwamen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen