BRONS voor Ward Claeys op Toestelfinale EYOF

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 28 jul 2017   ‐   Tweet

#eyofgyor2017

Ward Claeys haalt brons op de Toestelfinale Paard met bogen op het EYOF


Toestelfinale Paard met bogen

In Gyor (HUN) gaan vandaag de toestelfinales door op het European Youth Olympic Festival. We zien Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) in actie op paard meg bogen.

Justin Pesesse (FfG), Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) turnden op dinsdag 25 juli een ijzersterke wedstrijd. Als team eindigden ze op een 6e plaats en haalden ze maar liefst 4 finales binnen! De allroundfinales werden gisteren reeds door Mattis en Justin geturnd. De jongens haalden er een 23ste en 10de plaats.

De toestelfinales zijn verspreid over twee dagen. Op vrijdag 28 juli staan Grond, Paard met bogen en ringen gepland. Op zaterdag 29 juli gaan de overige drie toestellen (Sprong, Herenbrug en Rek) door. Dan zien we Mattis Bouchet nogmaals aan het werk aan het Rek.

Vandaag staan de eerste toestelfinales op de planning in Gyor (HUN). Ward Claeys mag samen met 7 andere gymnasten strijden aan paard met bogen om een plaatsje op het podium.

Ward start als voorlaatste aan zijn toestel. Hij turnt een goede oefening en krijgt 12.466 punten. Hiermee pakt hij de bronzen medaille! Het goud is voor de Rus NAIDIN Sergei en het zilver gaat naar de Kroaat NEMCANIN Mauro.

Proficiat Ward!!

Morgen zien we Mattis Bouchet nog in actie aan het rek!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen